Το 2ο Lesvos Food Fest στη Σκάλα Καλλονής- Αλμυρά μαγειρέματα και πάστωμα σαρδέλας

Στο γραφικό ψαροχώρι της Σκάλας Καλλονής ολοκληρώθηκαν με επιτυχία οι δράσεις της 2ης μέρας του Lesvos Food Fest. Οικοδεσπότες της εκδήλωσης ο Σύλλογος Τουριστικής Ανάπτυξης Καλλονής που οργάνωσε την δράση με την υποστήριξη των σεφ Κατρακάζα Xάρη και Θεοδωρέλλη Χαρίλαου, την συνδρομή του Συλλόγου Μικρασιατών Καλλονής και τη συνεργασία του Φορέα Τουρισμού Μολύβου, κεντρικού οργανωτή του Lesvos Food Fest, που πραγματοποιείται από 5 έως 15 Ιουλίου.
Στα πλαίσια της πρωινής δράσης παστώσαμε σαρδέλες με τον αρχαιότερο εστιάτορα Μίμη Ντάβαζλη. Το μεσημεράκι απολαύσαμε τα παστά μας με μεζεδάκι σε επιχειρήσεις της περιοχής που μας ξενάγησαν στα μυστικά του θαλασσινού μεζέ.

Το βραδάκι τηγανίσαμε κολοκυθοτηγανίτες πλατσέντες, πλάσαμε και μαγειρέψαμε μακαρονάκι χειροποίητο με τους σεφ Χάρη Κατρακάζα και Χαρίλαο Θεοδωρέλλη και τις χρυσοχέρες κυρίες του Συλλόγου Μικρασιατών Καλλονής, χορέψαμε και τραγουδήσαμε νησιώτικα και παραδοσιακά τραγούδια με το χορευτικό του ΕΘΟ Καλλονής, στην Κεντρική πλατεία.

Παρόντες οι δημοσιογράφοι/blogger, Σταμούλου Ιωάννα στην οποία διδάξαμε και πήρε αριστείο στο σκίσιμο της παπαλίνας. Ελένη Ψυχούλη, δημοσιογράφος γεύσης της LIFO και σεφ, καθώς και ο σεφ Αλέξανδρος Παπανδρέου. Πανταχού παρών και το συνεργείο της ΕΡΤ, χορηγός επικοινωνίας του LESVOS FOOD FEST.

Η ατμόσφαιρα γέμισε αλμυρές γεύσεις, καλοκαιρινές συνταγές, αρώματα κέφι και νησιώτικες μουσικές παρουσιάζοντας την θαλασσινή εμπειρία της Λεσβιακής Γαστρονομίας.

Αύριο Σάββατο τη σκυτάλη παίρνει ο Φορέας Ανάπτυξης και Προβολής Ερεσού, που οργανώνει ένα νοσταλγικό γαστριμαργικό διήμερο στην παραλία της Σκάλας Ερεσού και στην πλατεία της Ερεσού με πλωτά μαγειρέματα και εκπλήξεις.

Καλή Συνέχεια και Καλή Επιτυχία!

Το 2ο Lesvos Food Fest έχει την ευγενική υποστήριξη της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, του ΕΟΤ, της ΓΣΕΒΕΕ και πλαισιώνεται και στηρίζεται δυναμικά από διάφορους φορείς και χορηγούς.

Το πρόγραμμα του φεστιβάλ και τις δράσεις που ακολουθούν θα το βρείτε στο site του Lesvos Food Fest http://lesvosfoodfest.com/program/
Από το γραφείο τύπου του Φεστιβάλ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου