Ανησυχία και προβληματισμός από τα αυξανόμενα κρούσματα αυτοχειρίας στον στρατό

Ο αυτοτραυματισμός του ΕΠΟΠ σε μονάδα της Μυτιλήνης ήρθε να προστεθεί στα κρούσματα αυτοχειρίας στον στρατό που συνεχώς αυξάνονται.Το περιστατικό με τον ΕΠΟΠ, ο οποίος έχει μεταφερθεί στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, ήταν το τέταρτο στη διάρκεια του 2018 δημιουργώντας έντονη ανησυχία και προβληματισμό.

Το πρώτο όνομα που μπήκε στη «ματωμένη» λίστα ήταν του 20χρονου στρατιώτη στην Ημαθία, ο οποίος στις 3 Μαρτίου έκοψε το νήμα της ζωής του σε στρατιωτικό εργοστάσιο της Μεραρχίας Υποστήριξης στο Πλατύ. Ο 20χρονος θα έπαιρνε το απολυτήριό του σε λιγότερο από έναν μήνα, όμως αποφάσισε να βάλει τέλος στη ζωή του.

Ακολούθησε το πρωινό της 27ης Ιουνίου ο θανάσιμος τραυματισμός του στρατιώτη της 2018 Β/ΕΣΣΟ, ο οποίος αυτοπυροβολήθηκε με το ατομικό του όπλο στη διάρκεια της υπηρεσίας σκοπού στη Ρω.

Στις 14 Ιουλίου ο ελληνικός στρατός θρήνησε άλλο ένα θύμα.

«Ο ΕΠΟΠ Λοχίας (ΤΘ) Κ.Φ., της δύναμης της XVI Μηχανοκίνητης Μεραρχίας Πεζικού (XIV M/K MΠ), 33 ετών, έγγαμος, για αδιευκρίνιστη μέχρις στιγμής αιτία, ευρισκόμενος σε οικία συγγενικών του προσώπων τις πρωινές ώρες του Σαββάτου 14 Ιουλίου 2018, στην περιοχή του Σουφλίου, έβαλε δια απαγχονισμού τέλος στη ζωή του», ανέφερε η σχετική ανακοίνωση του ΓΕΣ.

Το τελευταίο περιστατικό σημειώθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης, όταν ΕΠΟΠ που υπηρετεί στην 98 ΑΔΤΕ αυτοτραυματίστηκε. Ο ΕΠΟΠ υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση και έχει μεταφερθεί στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας με τις πληροφορίες να αναφέρουν ότι η ζωή του δεν κινδυνεύει.

Ουδείς μπορεί να γνωρίζει με βεβαιότητα τους λόγους που οδήγησαν τα συγκεκριμένα στελέχη του ελληνικού στρατού να στρέψουν πάνω τους τα όπλα και να πατήσουν την σκανδάλη.

Είναι, όμως, γεγονός πως τα κρούσματα αυτοχειρίας ολοένα και αυξάνονται. Και είναι κάτι που δημιουργεί έντονο προβληματισμό και αναγκάζει τους υπεύθυνους να βρουν λύσεις, προκειμένου να μην θρηνήσουμε άλλα θύματα.
enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου