Συνάντηση της Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου με τη Δήμαρχο Αγίου Ευστρατίου

Συνάντηση με τη Δήμαρχο Αγίου Ευστρατίου κα. Μαρία Κακαλή και τον Αντιδήμαρχο κ. Δημήτρη Κουτσουρίδη είχε σήμερα η Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου κα. Χριστιάνα Καλογήρου.


Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζήτησαν για την πορεία των έργων που βρίσκονται σε εξέλιξη, καθώς και των νέων έργων που προγραμματίζονται στο νησί του Αγίου Ευστρατίου και χρηματοδοτούνται είτε από εθνικούς, είτε από ευρωπαϊκούς πόρους.

Συγκεκριμένα, αποφασίστηκε η σύναψη προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου και του Δήμου Αγίου Ευστρατίου για την ωρίμανση και ακολούθως την έναρξη έργου ψηφιοποίησης αρχείου πολιτιστικής και ιστορικής κληρονομιάς του νησιού.

Η Περιφερειάρχης ενημέρωσε τη Δήμαρχο για τη δημοπράτηση του έργου βελτίωσης οδικής σύνδεσης του οικισμού με το ελικοδρόμιο, οι εργασίες του οποίου προβλέπεται να ξεκινήσουν το φθινόπωρο.

Τέλος, σε συνάντηση με την κολυμβήτρια μακρινών διαδρομών κα. Ευγενία Τζαννίνη, ανακοινώθηκε στη Δήμαρχο ότι μετά από σχετικό αίτημα της Περιφερειάρχη η κολυμβητική ομάδα Pastra Cretonaxiosa, στα πλαίσια της δράσης «Αριστεία και Θάλασσες» θα δώσει υποτροφία για τις σπουδές της Ζωής Τσομπανέλλη, που ξεκινάει τις σπουδές της μετά την επιτυχία της στις πανελλαδικές εξετάσεις.

Η δράση «Αριστεία και Θάλασσες» απευθύνεται στους άριστους μαθητές των ακριτικών νησιών και σκοπό έχει την οικονομική τους ενίσχυση για την επιτυχή ολοκλήρωση των προπτυχιακών σπουδών τους και ακολούθως τη δημιουργία κοινότητας επιστημόνων με σκοπό τη συνέχιση του έργου της δράσης.

 Η Περιφερειάρχης δήλωσε σχετικά: «Ευχαριστούμε τα μέλη της κολυμβητικής ομάδας που με την προσφορά τους δίνουν τη δυνατότητα στους νέους των ακριτικών νησιών μας να σπουδάσουν και να προσφέρουν με τη σειρά τους στην κοινή προσπάθεια για την ανάπτυξη και την καλυτέρευση της ποιότητας ζωής των νησιών μας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου