«Σε αγαπώ αληθινά» το νέο βιβλίο της Αθανασίας Κιφοκέρη

Συνέντευξη της συγγραφέα Αθανασίας Κιφοκέρη που μάς μιλά για το καινούργιο της βιβλίο «Σε αγαπώ αληθινά».

Μιλήστε  μας λίγο για το βιβλίο σας, για τους ήρωες και την πλοκή.
Ο Στέφανος από πολύ νωρίς συνειδητοποίησε πως για να είναι ευτυχισμένος θα πρέπει  να πραγματοποιήσει τα όνειρα του. Γυρίζοντας  την πλάτη στις οικογενειακές  επιχειρήσεις, ασχολείται με την μεγάλη του αγάπη την ζωγραφική.

Η γνωριμία  του με την Ξένια στην Κρήτη θα ολοκληρώσει την ευτυχία του.
Ο ξαφνικός τους χωρισμός,  θα τον διαλύσει.
Τυχαία μετά από χρόνια οι δρόμοι τους θα διασταυρωθούν.
Θα επιλέξει μια τακτοποιημένη ζωή μέσα στο ψέμα ή  μια ζωή με αληθινή αγάπη χωρίς να υπολογίσει το κόστος;

Που μπορεί να το βρει κάποιος και από ποιες εκδόσεις κυκλοφορούν;

Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις bookstars  και μπορεί κάποιος να το παραγγείλει από το βιβλιοπωλείο της γειτονιάς του και συνάμα σε πάρα πολλά sites στην Ελλάδα και στην Κύπρο.

Ο έρωτας ζωοδότης και τύραννος, μονοδιάστατος και πηγή έμπνευσης. Στο βιβλίο σας, τι είναι αυτό που τροφοδοτεί την κάθε του υπόσταση;
Η ελπίδα πως κάπου, κάπως, με έναν απροσδιόριστο, σχεδόν μαγικό τρόπο, θα βρεθεί αυτό που είναι γραφτό να ανακαλύψεις. Εκείνο που οι άνθρωποι αρέσκονται να αποκαλούν και μοίρα, υποκινούμενο κατά βάσιν από τις δικές τους προσπάθειες, θα τους  οδηγήσει αργά ή γρήγορα στον προορισμό τους.

Ποια η αγαπημένη σας ρήση που υιοθετήσατε στη ζωή σας;
Ο ανήφορος και ο κατήφορος είναι ο ίδιος δρόμος – Ηράκλειτος.

Θεωρείτε  οτι έβλαψε την ψυχική μας υγεία η κρίση;
Την έβλαψε διπλά. Και γιατί αυτή καθ’ εαυτή η κρίση δημιούργησε προβλήματα παντός είδους (οικονομικά, εργασιακά, ανασφάλειες, εκπατρισμός, μεγαλύτερη αναξιοπιστία στο πολιτικό μας προσωπικό κ.λ.π) και γιατί αφ’ ετέρου μας έβγαλε από τις τεράστιες αυταπάτες μας, τα παντός είδους στερεότυπα μιας κοινωνίας που ζούσε εφησυχασμένη σε ένα είδος τεχνητής ευμάρειας, σε πλήρη αναντιστοιχία με την προσφορά του καθενός μας σε αυτό το κωμικοτραγικό πανηγύρι της ματαιοδοξίας μας. Άρα ήταν αναπόφευκτο να βλάψει σημαντικά και την ψυχική μας υγεία. Εδώ καταρρέει κάποιος μόνο αν χάσει τη δουλειά του.

Που εργάζεσθε φέτος;
Φέτος εργάζομαι σε φροντιστήριο ξένων γλωσσών και σε αθηναϊκό κανάλι.

Θα ήθελα να δώσετε ένα μήνυμα στους αναγνώστες.

Για κάθε κακό δράκο των παραμυθιών ή  της αληθινής ζωής υπάρχει πάντα μια μαγική φαρέτρα γεμάτη βέλη που την εξουδετερώνουν.  Την  λένε ελπίδα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου