Επιτροπή Αγώνα Μόριας :με έκπληξη είδαμε ανάρτηση ότι ο Πρόεδρος της Κοινότητας Μόριας δέχτηκε από συγκεκριμένη ΜΚΟ τσάντες με “δώρα“

Με έκπληξη είδαμε σήμερα στην ανάρτηση της ΜΚΟ “Movement on the Ground” ότι ο Πρόεδρος της Κοινότητας Μόριας δέχτηκε από την συγκεκριμένη ΜΚΟ τσάντες με “δώρα“ (σοκολάτες,καφέ αφρόλουτρα, κλπ ) για μοίρασμα στους κατοίκους του χωριού.

Το πρώτο που ήλθε στο νου μας είναι οι ταινίες όπου οι κατακτητές μοίραζαν καθρεφτάκια στους ιθαγενείς πριν τους κατακτήσουν.
Εμείς δεν είμαστε ιθαγενείς, ούτε και τόσο αφελείς να μην καταλαβαίνουμε τι γίνεται. Οι κάτοικοι των χωριών μας δεν έχουν ανάγκη από δώρα, αυτό τους προσβάλλει και βέβαια δεν μπορούν να τα δεχτούν αφού ο σκοπός που δίνονται είναι άγνωστος, αν όχι ύποπτος και πιθανότατα κρύβει σκοπιμότητα. Οπωσδήποτε οι ΜΚΟ δεν ενδιαφέρονται για τις επιπτώσεις του μεταναστευτικού στον τοπικό πληθυσμό αφού για τρία χρόνια τώρα καταπατούνται οι νόμοι, καταστρέφεται το περιβάλλον, κυριαρχεί η ανομία και εξαγοράζονται συνειδήσεις.
Η θέση του Συλλόγου σχετικά με την κίνηση αυτή είναι ξεκάθαρη. Είναι προσβολή στους κατοίκους. Ο καθένας λοιπόν από τους συγχωριανούς μας ας πράξει σύμφωνα με τη συνείδηση και αντίληψή του. Ας σκεφτεί αν πρέπει να τα δεχτεί ή όχι.
Και όσον αφορά τον Πρόεδρο του χωριού,πιστεύουμε ότι η κίνησή του αυτή είναι άστοχη και θα πρέπει πρώτα να ενημερώνει το τοπικό συμβούλιο και το Σύλλογο αντί να προβαίνει σε μονομερείς ενέργειες.
Ας σημειωθεί επίσης ότι η κίνηση αυτή από την ΜΚΟ έγινε αφού γνωστοποιήθηκε η καταγγελία που έχει κάνει ο Σύλλογος για την επέκταση του camp εντός των παρακείμενων ελαιοκτημάτων –οικοπέδων πλέον- όπου δραστηριοποιείται η συγκεκριμμένη ΜΚΟ (Movement on the Ground).Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου