Επίσκεψη της Χριστιάνας Καλογήρου στο οινοποιείο Γκαράλη

Η Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου κα. Χριστιάνα Καλογήρου, μαζί με τον Αντιπεριφερειάρχη Αγροτικής Οικονομίας κ. Κώστα Αδαμίδη, επισκέφθηκε σήμερα το οινοποιείο Γκαράλη στη Λήμνο.

Η Περιφερειάρχης συνεχάρη τον Μανώλη και τη Μαρία Γκαράλη για την πρόσφατη διάκριση του κρασιού τους, το οποίο κατέλαβε τη δεύτερη θέση σε διαγωνισμό που διοργάνωσαν οι New York Times. Η κα Καλογήρου τόνισε την ιδιαίτερη σημασία που έχουν αυτές οι επιτυχίες για την περεταίρω προώθηση των κρασιών του Αιγαίου τόσο στην ελληνική, όσο και στη διεθνή αγορά.
«Με το μεράκι, τη σκληρή δουλειά, αλλά κυρίως την αγάπη για τον τόπο και το παραγόμενο προϊόν, καταφέρατε να ενώσετε την παράδοση με τη σύγχρονη εποχή και να πετύχετε άριστο αποτέλεσμα ως προς τη σχέση της ποιότητας και της τιμής. Αυτή, άλλωστε, είναι και η προϋπόθεση για την επιτυχημένη πορεία κάθε προϊόντος», είπε η Περιφερειάρχης.
Ακολούθως, έγινε συζήτηση για θέματα που απασχολούν τον αμπελοοινικό κλάδο και ιδίως για αυτά που σχετίζονται με την υπερφορολόγηση, αλλά και την προστασία της αμπελοκαλλιέργειας. 
Η κα. Καλογήρου ενημέρωσε για τις προσπάθειες που κάνει η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου προκειμένου να καταργηθεί ο ειδικός φόρος κατανάλωσης στο κρασί, για την εκπόνηση σχεδίου για τον αμπελοοινικό τομέα, την προβολή και προώθηση του κρασιού στην Ελλάδα και στο εξωτερικό και την ανάδειξη του οινικού τουρισμού ως δυναμική μορφή θεματικού τουρισμού.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου