ΣΤΑΥΡΟΣ ΤΑΣΣΟΣ: «παρών» του ΚΚΕ για ελληνογερμανική «συνεργασία» στη νεολαία

To ΚΚΕ από θέση αρχής είναι υπέρ της συνεργασίας των λαών και ιδιαίτερα της νεολαίας για τη γνώση της ιστορίας, του πολιτισμού, της γλώσσας, των εθίμων, στο πλαίσιο της ισοτιμίας και του αμοιβαίου όφελος, αλλά αυτοί οι στόχοι δεν επιτυγχάνονται επί της ουσίας με τη σύμβαση Γερμανίας - Ελλάδας για συνεργασία στον τομέα της νεολαίας, τόνισε ο βουλευτής του ΚΚΕ Σταύρος Τάσσος, στη συζήτηση σε Επιτροπή της Βουλής για την κύρωση αυτής της σύμβασης.

Η σύμβαση προβλέπει την ίδρυση ενός ελληνογερμανικού ιδρύματος νεολαίας, ενώ η συνεργασία θα προωθηθεί με διάφορους τρόπους όπως ανταλλαγές μαθητών, εκπαιδευτικά σεμινάρια, εκμάθηση των δύο γλωσσών, ξεναγήσεις σε τόπους κοινής ιστορικής µνήµης της περιόδου 1941-1945. «Η νέα γενιά της Ευρώπης, μέσω τέτοιων αλληλεπιδράσεων, προωθεί την ανάπτυξη μιας ευρωπαϊκής κοινωνίας πολιτών», αναφέρεται στην αιτιολογική έκθεση του νομοσχεδίου.

Όπως εξήγησε ο Στ. Τάσσος, η κρατούσα ιδεολογία της ΕΕ «στην οποία η Γερμανία είναι σημαιοφόρος και η Ελλάδα άξιος παραστάτης» είναι ο αντικομουνισμός. Ενδεικτικά αναφέρθηκε στην προσπάθεια εξίσωσης του φασισμού με τον κομμουνισμό αλλά και την απαγόρευση των κομμουνιστικών κομμάτων στις Βαλτικές χώρες. Επίσης, εξέφρασε τις ενστάσεις του ΚΚΕ σχετικά με τους σκοπούς που υπηρετεί η εκπαίδευση σε επίπεδο ΕΕ, αφού στον πυρήνα της έχει την απόκτηση δεξιοτήτων με βάση τις ανάγκες του κεφαλαίου και όχι την ολόπλευρη γνώση. Το ΚΚΕ ψήφισε «παρών» στο νομοσχέδιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου