Μητσοτάκης: Ντροπή η Μόρια, η ευθύνη ανήκει στην κυβέρνηση

Δριμεία κριτική στην κυβέρνηση για τις συνθήκες στο Κέντρο Υποδοχής Προσφύγων
 Στις απαράδεκτες συνθήκες που επικρατούν στο Κέντρο Υποδοχής της Μόριας αναφέρθηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη Συνέντευξη Τύπου στη ΔΕΘ.

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας χαρακτήρισε «απαράδεκτο» και «ντροπή» αυτό που συμβαίνει στη Μόρια και μάλιστα από μια κυβέρνηση που υποτίθεται ότι έχει ευαισθησία για αυτό το ζήτημα.

Ο κ. Μητσοτάκης κατηγόρησε ευθέως την κυβέρνηση, δείχνοντας δύο φωτογραφίες που απεικονίζουν τις απάνθρωπες συνθήκες διαβίωσης. Ο ίδιος αναφέρθηκε ακόμα και στις εκκλήσεις του ΟΗΕ για την Μόρια και τις αναφορές για το χειρότερο κέντρο προσφύγων ακόμα και σε σύγκριση ακόμη και με αυτά της Αφρικής.

«Είναι αποκλειστικά ευθύνη της κυβέρνησης» τόνισε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της ΝΔ, σημειώνοντας ότι η κυβέρνηση κλείνει τα μάτια σε αυτήν την ντροπιαστική και απαράδεκτη κατάσταση, ειδικά για τα παιδιά. «Δεν ξέρω αν είναι διορθώσιμη η κατάσταση στη Μόρια. Ίσως πρέπει να κλείσει. Είναι εξοργιστική η εικόνα» συμπλήρωσε.

Όσον αφορά στις κινήσεις που θα κάνει η ΝΔ για το προσφυγικό ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε ότι θα αλλάξει την πολιτική ασύλου. Θα απλοποιηθεί η διαδικασία και θα υλοποιείται σε δύο στάδια αντί για τέσσερα με σκοπό να επιστρέφονται στην Τουρκία συντομότερα όσοι δεν δικαιούνται άσυλο. «Τώρα δεν επιστρέφει στην Τουρκία κανείς» δήλωσε ο πρόεδρος της ΝΔ.

Σε ό,τι αφορά τα κονδύλια της ΕΕ για την αντιμετώπιση του προσφυγικού, σημείωσε ότι η ΝΔ θα ελέγξει πού πήγαν οι πόροι αυτοί. «Είναι απαράδεκτη εικόνα και προς το εξωτερικό να μην μπορούμε να προσφέρουμε τα βασικά στους ανθρώπους αυτούς» κατέληξε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.
in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου