Ανακοίνωση των αποτελεσμάτων του διαγωνισμού που προκήρυξε η ΘΕΣΙΣ για την συγγραφή πρωτότυπου θεατρικού έργου

ΕΝΩΣΗ ΘΕΑΤΡΙΚΩΝ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΛΕΣΒΟΥ «ΘΕΣΙΣ»

Δελτίο τύπου

Ανακοίνωση των αποτελεσμάτων του διαγωνισμού που προκήρυξε η ΘΕΣΙΣ για την συγγραφή πρωτότυπου θεατρικού έργου


Η Ένωση Θεατρικών Πολιτιστικών Σωματείων Λέσβου “ΘΕΣΙΣ” ανακοινώνει τα αποτελέσματα του διαγωνισμού που είχε προκηρύξει για την συγγραφή πρωτότυπου θεατρικού έργου με ελεύθερο θέμα από Λέσβιους στην καταγωγή φίλες και φίλους.

Υπενθυμίζεται ότι ο διαγωνισμός είχε σαν στόχο να αναδειχτεί πιθανό απόθεμα θεατρικής γραφής που υπάρχει στη Λέσβο και η συγκεκριμένη ενέργεια να λειτουργήσει ως παράδειγμα για όσους επιθυμούν να ασχοληθούν με τη θεατρική γραφή.
Οι συμμετοχές στο διαγωνισμό ήταν πέντε συνολικά και συγκεκριμένα οι παρακάτω (αλφαβητικά) :
Στέλλα Γκρήγκοβιτς: «ZERO»
Εμμανουήλ  Μοσχονησιώτης: «ΧΑΜΟΓΕΛΑΣΤΕΣ ΚΑΡΔΙΕΣ»
Γιάννης Παπάνης: «ΕΔΩ ΑΘΗΝΑΙ….ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ»
Άγγελος Πάσκος: «ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΑ ΣΥΝΝΕΦΑ»
Μαρία Στρίγκου: «ΤΟ ΠΑΤΑΡΙ»

Η επιτροπή αξιολόγησης (καλλιτεχνική επιτροπή) των θεατρικών κειμένων που κατατέθηκαν σύμφωνα με σχετική απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΘΕΣΙΣ συγκροτήθηκε από τους;
Μιχαλάκης Γιώργος, ηθοποιός
Περέλλης Νίκος, σκηνοθέτης και θεατρικός συγγραφέας
Χατζηπαναγιώτης Χρήστος, ηθοποιός

Η παραπάνω  καλλιτεχνική επιτροπή , αφού μελέτησε τα κείμενα που υποβλήθηκαν με βάση τα κριτήρια αξιολόγησης που είχαν οριστεί , κατέληξε σε αξιολογικά συμπεράσματα σύμφωνα με τα οποία προκρίθηκε η χορήγηση βραβείου στην Μαρία Στρίγκου για το έργο της «ΤΟ ΠΑΤΑΡΙ».
Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΘΕΣΙΣ αποφάσισε η χορήγηση βραβείου στην Μαρία Στρίγκου για το έργο της «ΤΟ ΠΑΤΑΡΙ» να πραγματοποιηθεί κατά την έναρξη της τελετής του εορτασμού της Παγκόσμιας ημέρας θεάτρου 2019 στο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης.
Ευχαριστεί όλους τους συμμετέχοντες για την εμπιστοσύνη που επέδειξαν και για την προσπάθεια που έκαναν και σημειώνει ότι τελικά κάθε προσπάθεια έχει το δικό της ειδικό βάρος και αποτελεί μια παρακαταθήκη για το μέλλον.

Τα κείμενα που κατατέθηκαν στο διαγωνισμό έχουν ήδη σταλεί στις ομάδες μέλη της ΘΕΣΙΣ για την εκδήλωση πιθανού ενδιαφέροντος ανεβάσματος τους.
Ευχαριστεί επίσης την καλλιτεχνική επιτροπή για την διάθεση και το πνεύμα συνεργασίας που επέδειξε και για την κατάθεση της γνώμης της, όπως επίσης και για τον τρόπο αντιμετώπισης των κειμένων που κατατέθηκαν που διασφαλίζει από τη μια πλευρά το κύρος του διαγωνισμού αλλά από την  άλλη αγκαλιάζει με ενδιαφέρον, αγάπη και σοβαρότητα  κάθε καινούρια προσπάθεια.

Η Ένωση Θεατρικών Πολιτιστικών Σωματείων Λέσβου “ΘΕΣΙΣ”  θα επανέλθει το επόμενο χρονικό διάστημα  με την προκήρυξη νέου διαγωνισμού συγγραφής πρωτότυπου θεατρικού με συγκεκριμένη θεματολογίαΜυτιλήνη  19/9/2018
Για την Ένωση Θεατρικών Πολιτιστικών Σωματείων Λέσβου «ΘΕΣΙΣ»

Το Διοικητικό Συμβούλιο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου