ERESSOS LAVA WKND - ολοκλήρωσης δράσεων

2ο ERESSOS LAVA WKND

Η Ερεσός στο επίκεντρο του αθλητικού και πεζοπορικού τουρισμού

Με πλούσιες δραστηριότητες, όχι μόνο για αθλητές αλλά και για όλη την οικογένεια, πραγματοποιήθηκε το 2ο ERESSOS LAVA WKND, που διοργάνωσε ο Φορέας Ανάπτυξης και Προβολής Ερεσού στις 22 και 23 Σεπτεμβρίου 2018.


Εκείνο το σαββατοκύριακο η Ερεσός γέμισε από νέους και δυναμικούς ανθρώπους, ποδηλάτες, δρομείς και πεζοπόρους, που χάρηκαν την φύση της. 70 δρομείς, ποδηλάτες και άλλοι τόσοι πεζοπόροι με τις οικογένειες τους πήραν μέρος στις δράσεις που είχε οργανώσει ο Φορέας.

Το πρόγραμμα του Σαββάτου, περιλάμβανε νυχτερινό αγώνα ανώμαλου δρόμου από το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου στην Ερεσό διαμέσου του Γεωπάρκου. Την ίδια περίπου ώρα 60 πεζοπόροι απόλαυσαν την δύση του ήλιου και την ανατολή της ολόγεμης σελήνης από τον λόφο του Προφήτη Ηλία του Θαλασσινού στην Σκάλα Ερεσού. Λίγο πριν, στο λιμανάκι του χωριού, με μια μικρή τελετή ολοκληρώθηκε η σηματοδότηση της πεζοπορικής διαδρομής με τον γενικό τίτλο «Διαδρομές της Αρχαίας Ερεσίας», όπου ο Πεζοπορικός Σύλλογος Λέσβου «Ορειάς» τοποθέτησε συμβολικά ένα υπέροχο στεφάνι -δημιουργία της κ. Χριστίνας Κουρτζή. Δηλώσεις για την σημασία της ένταξης αυτής της διαδρομής στο δίκτυο  μονοπατιών της Λέσβου έκαναν τόσο ο Αντιδήμαρχος έργων  κ. Κώστας Κατσαρός, όσο και ο Διευθυντής της ΕΤΑΛ Α.Ε. κ. Αναστάσιος Περιμένης, ο μελετητής του έργου κ. Χριστόφορος Μανδυλάς και ο Πρόεδρος του Φορέα Ανάπτυξης και Προβολής Ερεσού κ. Παναγιώτης Μαντζώρος. Όσο οι δρομείς και οι πεζοπόροι άφηναν πίσω τους τα χιλιόμετρα των διαδρομών, στην πλατεία ο Αντιδήμαρχος Έργων κ. Κώστας Κατσαρός ενημέρωνε τους Ερεσιώτες για την υποβολή πρότασης του Δήμου στο πλαίσιο της δράσης με τίτλο: «Ορθολογικός και αποτελεσματικός σχεδιασμός και δράσεις προστασίας των ακτών της Περιφέρειας από διάβρωση» προκειμένου να ενταχθεί και χρηματοδοτηθεί η αποκατάσταση της παραλίας της Σκάλας Ερεσού στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα "Βόρειο Αιγαίο". Ακολούθησε συζήτηση για το θέμα.

Αργότερα η αδρεναλίνη χτύπησε κόκκινο όσο τερμάτιζαν οι δρομείς του 2ου ERESSOS LAVA WKND μαζί με τους σκυταλοδρόμους Θανάση Κίζο και Marco Belli που θα συνέχιζε για να παραδώσει την σκυτάλη στον επόμενο μέχρι να ολοκληρωθούν τα 320 χιλιόμετρα του γύρου της Λέσβου που οργάνωσε για πρώτη φορά το Lesvos Runners. Οι τρείς πρώτοι του αγώνα LAVA RUN είναι οι Παττακός Γιάννης, Amir Ali και Πλωμαρίτης Νίκος.

Η Κυριακή βρήκε τους πεζοπόρους στον «Γύρο του Κάμπου της Ερεσού» και τους ποδηλάτες να προετοιμάζονται για το μεγάλο γεγονός του LAVA MTB,τον τελευταίο αγώνα του GRAND PRIX ΛΕΣΒΟΥ. Οι τρεις νικητές του αγώνα ήταν οι Αλεξίου Δημήτρης, Σαραϊδάρης Γιώργος, Μπουντάκης Μπάμπης. Ωστόσο τα παιδιά είχαν πάρει θέσεις από νωρίς με τα ποδήλατα και τα κράνη, αγωνιώντας για την έναρξη του LAVA KIDS. Αποζημιώθηκε η αναμονή τους με παιχνίδια, αγώνα ασκήσεων ισορροπίας και sprint.
To 2ο ERESSOS LAVA WKND ολοκληρώθηκε με την απονομή επάθλων στους μικρούς και μεγάλους ποδηλάτες, πολλές αγκαλιές, συγχαρητήρια, δηλώσεις των συντελεστών στην ΕΡΤ, που κάλυψε τηλεοπτικά το γεγονός, και ανανέωση του ραντεβού για τον επόμενο Σεπτέμβριο.

Ένα τεράστιο ευχαριστώ από τον Φορέα Ανάπτυξης και Προβολής Ερεσού στον τεχνικό σύμβουλο των αθλητικών δράσεων, LESVOS RIDE. Ο Τίτος Χατζέλης και η Ιουλία Αγιαμαρνιώτη ονειρεύονται μαζί μας μια υγιή ανάπτυξη του τουρισμού της Λέσβου με την προβολή της μοναδικής φύσης του νησιού.

Θερμές ευχαριστίες σε όσους αγκάλιασαν και στήριξαν με πολλαπλούς τρόπους την επιτυχία της εκδήλωσης.

Την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, που για δεύτερη χρονιά συνδιοργάνωσε το ERESSOS LAVA WKND με τον Φορέα Ανάπτυξης και Προβολής Ερεσού. Το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου, την ΕΤΑΛ Α.Ε. και την ΕΦΑ ΛΕΣΒΟΥ για την αμέριστη υποστήριξή τους. Τον Δήμο Λέσβου και ειδικότερα τους Κώστα Κατσαρό και Αναστασία Καραγιάννη για την ολοκλήρωση της «Διαδρομής της Αρχαίας Ερεσίας». Τον Χριστόφορο Μανδυλά και την ομάδα του, που αγωνίστηκε μαζί τους. Την Δημοτική Κοινότητα Ερεσού και την Ελληνική Αστυνομία. Την ΕΡΤ και όλα τα ΜΜΕ για την επικοινωνιακή υποστήριξη. Τους: Ποδηλατικό Σύλλογο Λέσβου, Σύλλογο Δρομέων Λέσβου Lesvos Runners, Πεζοπορικό Σύλλογο Λέσβου «Ορειάς». Τον μέγα χορηγό SETUR MARINAS MYTILINI, τους Χρυσούς Χορηγούς ARLA - Β. Τζιβόγλου, Ι. Σταματάκης και ΡΗΓΑΣ Γ. Παπαδημητρίου. Όλες τις τοπικές επιχειρήσεις για την οικονομική τους προσφορά, καθώς και τα μέλη του Φορέα που προσέφεραν φιλοξενία στους συντελεστές της διοργάνωσης.
Δεν υπάρχουν αρκετά λόγια για να ευχαριστήσουμε τους 30 αεικίνητους και φιλότιμους εθελοντές μας, τους Γιατρούς του Κόσμου και την Ελληνική Ομάδα Διάσωσης.
Ο Φορέας Ανάπτυξης και Προβολής Ερεσού διοργανώνει για δεύτερη χρονιά το ERESSOS LAVA WKND με σκοπό τη δυναμική προβολή και την καθιέρωση της Ερεσού ως πεζοπορικό και ποδηλατικό προορισμό και στόχο, η διοργάνωση να ξεπεράσει τα σύνορα του νησιού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου