ΕΝΩΣΗ ΙΑΤΡΩΝ Ε.Σ.Υ. ΛΕΣΒΟΥ:ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ στην ΑΠΕΡΓΙΑ στις 14 ΝΟΕΜΒΡΗ

ΑΠΕΡΓΙΑ στις 14 ΝΟΕΜΒΡΗ
ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ στην ΑΠΕΡΓΙΑ στις 14 ΝΟΕΜΒΡΗ
και στην ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ στα ΚΕΝΤΡΙΚΑ ΛΥΚΕΙΑ, 11πμ
Συνάδελφοι, συναδέλφισσες

Με το νόμο που κατατέθηκε στη Βουλή μας εμπαίζουν. Δίνουν αναδρομικά μόνο 2 ετών (για την περίοδο 13/11/2014 έως 31/12/2016). Δεν δίνουν τα αναδρομικά που αντιστοιχούν στις εφημερίες, αλλά μόνο αυτά που αντιστοιχούν στις τακτικές αποδοχές. Δεν καθορίζεται ο χρόνος, η διαδικασία και οι κρατήσεις, που θα αφορούν αυτήν την καταβολή, αλλά παραπέμπονται σε μελλοντικές Υπουργικές αποφάσεις. Νομοθετείται ότι δεν αίρεται η μισθολογική περικοπή του 2012, παρά την σχετική κατηγορηματική απόφαση του ΣτΕ.


Δεν συζητάνε καν την επαναφορά των δώρων Χριστουγέννων, Πάσχα και αδείας. Χιλιάδες επικουρικοί γιατροί και εργαζόμενοι στην υγεία, με μπλοκάκι, συμβάσεις ορισμένου χρόνου, μέσω ΟΑΕΔ ή ΚΕΕΛΠΝΟ περιμένουν την απόλυσή τους. Είναι όμηροι της πολιτικής που ανακυκλώνει την ανεργία σκορπώντας ανασφάλεια και άγχος για το μέλλον. Η υποχρηματοδότηση του συστήματος υγείας, οι μισθοί πείνας και η έλλειψη επαγγελματικής προοπτικής στο Ε.Σ.Υ. διώχνουν τους νέους γιατρούς στο εξωτερικό. Τα χιλιάδες κενά σε γιατρούς (ειδικευμένους και ειδικευόμενους), νοσηλευτές και βοηθητικό προσωπικό, δεν μπορούν να καλυφθούν με τις ελάχιστες μόνιμες προσλήψεις και τη γενίκευση των ελαστικών σχέσεων εργασίας. Τις συνέπειες ενός δημόσιου συστήματος υγείας γερασμένου και ανίκανου να καλύψει με επάρκεια τις κοινωνικές ανάγκες, τις βιώνει ο εργαζόμενος λαός που καλείται να πληρώνει ολοένα και περισσότερα σε φάρμακα και γιατρούς, στον ιδιωτικό τομέα υγείας.

Σε αντίθεση με την κοροϊδία της «εξόδου από τα μνημόνια» και τη δήθεν «κανονικότητα», που ισχυρίζεται η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, η «μεταμνημονιακή περίοδος» προβλέπει ματωμένα πλεονάσματα (>3,5%) και αέναη λιτότητα, δουλειά έως τα 67, περικοπές στην παιδεία και την υγεία, ελαστική εργασία, φοροληστεία για τους εργαζόμενους, φοροαπαλλαγές και ξεπούλημα του δημόσιου πλούτου για το κεφάλαιο. Ο εναγκαλισμός της Ελλάδας με τις ΗΠΑ, το Ισραήλ και την Αίγυπτο πυκνώνει τα σύννεφα του πολέμου. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ έχει αναλάβει ρόλο μεσάζοντα μεταξύ των πολυεθνικών του πετρελαίου για την εκμετάλλευση των ΑΟΖ, μισθοφόρου του ΝΑΤΟ στη Μεσόγειο και τα Βαλκάνια.

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες

Η απεργία της 14ης Νοέμβρη επιβλήθηκε κάτω από την πίεση πολλών πρωτοβάθμιων σωματείων, για να δοθεί μια πρώτη αγωνιστική απάντηση στη μεταμνημονιακή εποχή. Οι δυνάμεις του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού, έκαναν ο,τι περνούσε από το χέρι τους, για να διασπάσουν το ενιαίο απεργιακό μέτωπο, με αποκορύφωμα την απόφαση της ΓΣΕΕ για ξεχωριστή απεργία στις 28/11. Οι ταξικές δυνάμεις, που υπαναχωρούν από τις ψηφισμένες αποφάσεις συμμετοχής στην απεργία στις 14/11, είναι υπόλογες απέναντι στους εργαζόμενους. Στις 14 Νοέμβρη απεργούμε:

Για την επαναφορά του ιατρικού μισθολογίου στα επίπεδα πριν από τις περικοπές του 2012 και την πλήρη καταβολή όλων των αναδρομικών, όσον αφορά τόσο τακτικές αποδοχές όσο και εφημερίες για όλη την περίοδο από 1/1/2012 έως και σήμερα. Να πληρώσουν τις οφειλόμενες εφημερίες του 2012 στους γιατρούς της Λέσβου. Να αυξηθεί η κρατική χρηματοδότηση της δημόσιας περίθαλψης.

Για μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού (γιατρούς πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης, νοσηλευτές κτλ) σύμφωνα με τις ανάγκες. Να μην απολυθεί κανένας επικουρικός γιατρός ή εργαζόμενος, κανείς δεν περισσεύει Να πληρωνόμαστε έγκαιρα τα δεδουλευμένα και τις εφημερίες. Να καταργηθούν όλες οι ελαστικές μορφές απασχόλησης. Να προκηρυχθούν όλες οι κενές θέσεις στο Βοστάνειο και την Π.Φ.Υ. Να στελεχωθεί το Κ.Υ. Μυτιλήνης με μόνιμες προσλήψεις.

Για νέα κλαδική συμφωνία με 5ήμερο – 6ωρο – 30ωρο, με μία ενεργή εφημερία την εβδομάδα και ρεπό την επόμενη μέρα. Κατάργηση του νόμου για τη διευθέτηση του χρόνου εργασίας. Να σταματήσουν οι αναγκαστικές μετακινήσεις γιατρών. Για να ενταχθεί το Βοστάνειο στις «άγονες Α΄ περιοχές».

Άμεσα ριζικά μέτρα για την αναστροφή του ρεύματος ιατρικής μετανάστευσης. Απορρίπτουμε κάθε σχέδιο φραγμών για την ειδικότητα. Να καταργηθεί ο νόμος Κατρούγκαλου και όλοι οι αντιασφαλιστικοί νόμοι και ρυθμίσεις. Αγωνιζόμαστε για ενιαίο, καθολικό, αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν σύστημα υγείας.

Μυτιλήνη, 9 Νοεμβρίου 2017

ΕΝΩΣΗ ΙΑΤΡΩΝ Ε.Σ.Υ. ΛΕΣΒΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου