Απεργιακές συγκεντρώσεις στην Μυτιλήνη στα πλαίσια της 24ωρης απεργίας

Συγκέντρωση πραγματοποίησαν στα πλαίσια της 24ωρης απεργίας, εργαζόμενοι στο δημόσιο, στην πλατεία Σαπφούς στη Μυτιλήνη με τον Παναγιώτη Αυγουστίδη, μέλος του ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών Λέσβου να κάνει την κεντρική ομιλία ενώ χαιρετισμό απηύθυναν εκπρόσωποι του Παλλεσβιακού Εργατικού Κέντρου (ΠΕΚ), του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών (ΜΑΣ) του Πανεπιστημίου Αιγαίου, των Υγειονομικών Λέσβου του ΠΑΜΕ και της Γραμματείας Λέσβου της Ενιαίας Κίνησης Συνταξιούχων.Η Γραμματεία Λέσβου του ΠΑΜΕ Δημοσίου χαιρετίζει τη συμμετοχή των εργαζομένων στην αγωνιστική ταξική συγκέντρωση που έγινε στα πλαίσια της απεργίας της 14ης Νοεμβρίου.

Η κεντρική ομιλία έγινε από τον Παναγιώτη Αυγουστίδη, μέλος του ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών Λέσβου,  (ολόκληρη την ομιλία μπορείτε να διαβάσετε παρακάτω), ο οποίος κατήγγειλε  «τους εργατοπατέρες συνδικαλιστές της πλειοψηφίας της ΓΣΕΕ (ΝΔ- ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ) οι οποίοι, υπηρετώντας από κοινού την πάγια γραμμή τους για υπονόμευση του ταξικού αγώνα και διάσπαση του απεργιακού μετώπου που δημιούργησαν οι απεργιακές αποφάσεις και αγωνιστικές πρωτοβουλίες εκατοντάδων Σωματείων, Εργατικών Κέντρων και Ομοσπονδιών, μη μπορώντας να ματαιώσουν την απόφαση για απεργία, μετέφεραν την ημερομηνία της απεργίας στις 28 Νοέμβρη, μαζί με ένα άσφαιρο απεργιακό πλαίσιο που δεν ακουμπά στα πραγματικά προβλήματα και στις σύγχρονες ανάγκες των εργαζομένων».

Στάθηκε στην ένταση της αστυνομοκρατίας ενάντια σε συνδικαλιστές όπως την «αστυνομική συνδρομή» στα Συνέδρια των Εργατικών Κέντρων και την έφοδο του ΣΔΟΕ στην ΕΛΜΕ Πειραιά λέγοντας πως «θα συνεχίσουμε να παλεύουμε, ό, τι και αν σκαρφιστούν».

Είπε επίσης πως «σήμερα υπάρχουν πολλές αποδείξεις για να πειστούν οι εργαζόμενοι, οι συνταξιούχοι και τα πλατιά λαϊκά στρώματα, ότι η αντιλαϊκή πολιτική που βιώσαμε οκτώ χρόνια τώρα θα συνεχισθεί και στη μεταμνημονιακή εποχή, ωφελώντας μόνο τους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους, ενισχύοντας μόνο τα κέρδη του κεφαλαίου και την ανταγωνιστικότητά του» με εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενους στον Iδιωτικό Tομέα να παραμένουν στο στόχαστρο της αντιλαϊκής πολιτικής, με πετσοκομμένους μισθούς και δικαιώματα. Γι αυτό και «ο αγώνας μας είναι κοινός με τους εργαζομένους του Ιδιωτικού Τομέα, κόντρα στα εμπόδια και τη λογική της απογοήτευσης και της υποταγής που καλλιεργεί ο συμβιβασμένος κυβερνητικός-εργοδοτικός συνδικαλισμός σε ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ».

Παράλληλα, έστειλε μήνυμα αλληλεγγύης και ανθρωπιάς «σε όλους τους κατατρεγμένους που έφυγαν απ’ τις πατρίδες τους, με τ’ όνειρο μιας ανθρώπινης ζωής και εγκλωβίστηκαν στα νησιά μας, διαμένοντας κάτω από απάνθρωπες συνθήκες, σε δομές που αποτελούν ντροπή για τον πολιτισμό μας».

Τέλος, ο Π. Αυγουστίδης είπε πως «απαιτούμε το Νομαρχιακό Τμήμα της ΑΔΕΔΥ στη Λέσβο να κηρύξει άμεσα 3ωρη στάση εργασίας για τις 28 του Νοέμβρη, ημέρα της πανελλαδικής, πανεργατικής απεργίας, προκειμένου οι συνάδελφοι δημόσιοι υπάλληλοι να συμμετάσχουν στις αγωνιστικές κινητοποιήσεις. Συνεχίζουμε με επιμονή και εντείνουμε τον αγώνα με σύνθημά μας: "Μπροστά οι δικές μας ανάγκες - Όχι τα κέρδη των λίγων"».

Σημειώνεται πως όλοι οι ομιλητές κάλεσαν τους εργαζόμενους, μαθητές, φοιτητές, αγρότες, ανέργους κλπ να συμμετάσχουν στη συγκέντρωση και πορεία του ΠΕΚ που θα γίνει το Σάββατο 17 Νοέμβρη από την πλατεία Σαπφούς στο άγαλμα του νεκρού αγωνιστή φοιτητή Μιχαήλ Μυρογιάννη, στα πλαίσια του εορτασμού της 45ης επετείου από την εξέγερση του Πολυτεχνείου.

Στη Χίο, στη συγκέντρωση που καλούσε το Νομαρχιακό Τμήμα Χίου της ΑΔΕΔΥ, χαιρετισμό απεύθυνε εκπρόσωπος του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών του νησιού, ο Στεφανής Τσίγκος από το Σωματείο Νοσοκομείου Χίου (ΣΕΣΝΟΧ), εκπρόσωπος της Περιφερειακής Ομοσπονδίας ΑμεΑ Β. Αιγαίου, Νέστορας Ξυλάς και ο πρόεδρος του Νομαρχιακού Τμήματος Χίου της ΑΔΕΔΥ Μάρκος Σκούφαλος. Αμέσως μετά ακολούθησε πορεία στο κέντρο της πόλης.

Στη Λήμνο, δυναμική ήταν η συμμετοχή των απεργών στο Δημόσιο και στον κλάδο των Κατασκευών.

Η απεργιακή συγκέντρωση στην πλατεία ΟΤΕ στη Μύρινα διοργανώθηκε από το Νομαρχιακό Τμήμα Λήμνου της ΑΔΕΔΥ και το Σωματείο Οικοδόμων του νησιού, σωματεία που συσπειρώνονται στις γραμμές του ΠΑΜΕ.

Στη συγκέντρωση μίλησε ο Κώστας Μαδυτινός, πρόεδρος του ΝΤ Λήμνου της ΑΔΕΔΥ, ο Ανδρέας Ξυπτεράς, αναπληρωτής καθηγητής και πρόεδρος της ΕΛΜΕ Λήμνου και ο Βαγγέλης Αγάς, μέλος του ΔΣ του Σωματείου Οικοδόμων.

Από τη συγκέντρωση εγκρίθηκε ψήφισμα το οποίο οι απεργοί με πορεία μέσα από την αγορά της Μύρινας κατέθεσαν σε εκπρόσωπο της δημοτικής αρχής του Δήμου Λήμνου και σε εκπρόσωπο της διοίκησης του Νοσοκομείου Λήμνου.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου