«Να ανακληθεί η απόλυση της δημοσιογράφου Ανθής Παζιάνου.»

Η Λαϊκή Ενότητα καταγγέλλει την απόλυση της δημοσιογράφου Ανθής Παζιάνου, από την εφημερίδα Λέσβου «Εμπρός» και ζητάει την ανάκληση της και την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων της.

Η απόλυση της δημοσιογράφου μόνο ως εκδικητική μπορεί να χαρακτηριστεί καθώς γίνεται ένα μήνα μετά την στοχοποίηση  και τις επιθέσεις που είχε δεχτεί η ίδια από ακραίους κύκλους που έχουν πολιτικές πλάτες σε κόμμα του δημοκρατικού τόξου.
Η δημοσιογράφος ενημερώθηκε με εξώδικο για την απόλυσή της και ενώ βρίσκονταν με συνάδελφό της σε επίσχεση εργασίας, διεκδικώντας δεδουλευμένα άνω των επτά μηνών, καθώς και επιδόματα αδείας.
Από το 2010 οι δημοσιογράφοι του «Εμπρός» «έβαζαν πλάτη» για την ημερήσια έκδοση του φύλλου, το site και τα ένθετα της εκδότριας εταιρείας «Επικοινωνίας Αιγαίου», χωρίς να πληρώνονται στην ώρα τους, ουσιαστικά «δανειοδοτώντας» τη συνέχιση της λειτουργίας της, μιας και οι καθυστερήσεις στις πληρωμές των δεδουλευμένων έγιναν πολύμηνες.
O εργασιακός εκπρόσωπος της ΕΣΗΕΠΗΝ στο Βόρειο Αιγαίο, Νίκος Μανάβης μετά 14 χρόνια αδιάλειπτης εργασίας στο «Εμπρός» απολύθηκε τον Αύγουστο του 2017 κι ως σήμερα η εταιρεία δεν του έχει καταβάλει μεγάλο μέρος από τα δεδουλευμένα του.

Οι επιθέσεις στην Λέσβο κατά δημοσιογράφων, για την δράση τους και τα δημοσιεύματα τους υπέρ των δικαιωμάτων των προσφύγων και κατά της δράσης ακροδεξιών ομάδων που με τα ψέματα που διαδίδουν προσπαθούν να διαταράξουν την κοινωνική ειρήνη, είναι συχνές και έχουν προκαλέσει την παρέμβαση της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου, καθώς και τις αντιδράσεις συνδικαλιστικών φορέων των δημοσιογράφων.
Η απόλυση της δημοσιογράφου αποτελεί χτύπημα ενάντια στην αδέσμευτη δημοσιογραφία, στα ανθρώπινα δικαιώματα, την καταπάτηση των οποίων κατήγγειλε η συγκεκριμένη δημοσιογράφος.
Απαιτούμε την άμεση επαναπρόσληψη της.

Το γραφείο τύπου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου