ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΛΟΥΤΡΟΠΟΛΗΣ ΘΕΡΜΗΣ

Το σχολείο μας τίμησε την 8η Νοεμβρίου 1912
Η 8η Νοεμβρίου παρότι είναι η ημέρα απελευθέρωσης της (μισής) Λέσβου –η άλλη μισή απελευθερώθηκε και γιορτάζει στις 8 Δεκεμβρίου- δεν τιμάται , όπως θα έπρεπε στα επαρχιακά σχολεία – εκτός Μυτιλήνης και Καλονής,  όπου γίνονται  κανονικά παρελάσεις  και  δοξολογίες.

Τα σχολεία παραμένουν κλειστά , αλλά αυτό  δεν είναι αρκετό.  Αρκετοί μαθητές δεν γνωρίζουν ούτε το λόγο της αργίας αυτής, ούτε από ποιους κατακτητές απελευθερωθήκαμε εκείνη την ημέρα.

Προκειμένου να κάνουμε εναργέστερη την εθνική μνήμη για την ημέρα αυτή τις δύο προηγούμενες εβδομάδες η μουσικός του σχολείου Ραλλού Ψωμά έμαθε τα παιδιά να τραγουδάνε 3 τοπικά πολεμικά τραγούδια της εποχής (καταγραμμένα από τον αείμνηστο Φάνη Σουλακέλλη στο λεύκωμα «Πολεμούσαμε και τραγουδούσαμε», που εξέδωσε το 2002 η Βουλή των Ελλήνων). Αυτό που τους άρεσε περισσότερο ήταν το «Ζήτω ο Αβέρωφ»

Την Τρίτη προχωρήσαμε και σε μια οπτική παρουσίαση . Διοργανώσαμε στο σχολείο έκθεση με φωτογραφίες των γεγονότων της εποχής εκείνης. Τις  φωτογραφίες μας προμήθευσε σε μελάλα πλαίσια ο πάντα πρόθυμος Μάκης Βαενέτας, που τον ευχαριστούμε από καρδιάς. Η παρουσίαση συμπληρώθηκε με ομιλία  του Διευθυντή στους μαθητές τις δύο τελευταίες ώρες της Τρίτης.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου