«Τα πουλάκια του χειμώνα»: Σεμινάριο παρατήρησης πουλιών (16/12)

Το Κέντρο Περιβαλλοντικής Ενημέρωσης Καλλονής σας προσκαλεί σε σεμινάριο παρατήρησης πουλιών, ώστε να ανακαλύψετε τον κόσμο των χειμωνιάτικων πουλιών της Λέσβου: χιλιάδες πουλιά έρχονται από βορειότερες περιοχές της Ευρώπης στο Νότο της Ηπείρου, όπου επικρατούν ηπιότερες καιρικές συνθήκες, ήδη από το Φθινόπωρο.
Ο Χειμώνας είναι μια δύσκολη περίοδος γι' αυτά, καθώς πρέπει να επιβιώσουν με χαμηλές θερμοκρασίες και μεγάλη διάρκεια νύχτας και επίσης με περιορισμένη διαθεσιμότητα τροφής - σε σχέση με άλλες εποχές του χρόνου.Πιο συγκεκριμένα την Κυριακή 16 Δεκεμβρίου 2018 και για τις ώρες 9:00-12:00 θα πραγματοποιηθεί εξόρμηση για παρατήρηση πουλιών στα βοσκοτόπια πάνω από την Αλυκή του Κόλπου Καλλονής. Σημείο αρχικής συνάντησης ΒΑ γωνία της Αλυκής, χωματόδρομος που ξεκινά από τη Μεταφορική Καλλονής. Αναχώρηση λεωφορείου από Μυτιλήνη στις 8:30 από την Πλατεία Υπεραστικών Λεωφορείων (Paris Tours).
Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής (μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων 25).
Το σεμινάριο απευθύνεται σε έμπειρους και αρχάριους παρατηρητές πουλιών και κατά τη διάρκειά της θα γίνει προσπάθεια να γνωρίσουν οι συμμετέχοντες τα κόλπα και τα μυστικά της παρατήρησης πουλιών και να εντοπιστούν τα πιο αντιπροσωπευτικά είδη πουλιών της εποχής σε ανοιχτές και δενδρώδεις εκτάσεις (βοσκοτόπια με διάσπαρτα δέντρα και θάμνους, ελαιώνες): Καρδερίνες, Φλώρους, Σπίνους, Σκαρθάκια, Κοκκινολαίμηδες, Καρβουνιάρηδες, Σταρήθρες, Τσίχλες και άλλα είδη μικρόπουλων, καθώς επίσης και άλλα είδη όπως Γερακίνα, Ξεφτέρι, κλπ.

Η εξόρμηση εστιάζει στη γνωριμία με τον πλούτο των πουλιών της Λέσβου ακόμη και το Χειμώνα - το νησί μας είναι δημοφιλής προορισμός για την παρατήρηση πουλιών κάθε Άνοιξη και Φθινόπωρο. Είναι κατάλληλο και για παιδιά (που συνοδεύονται από ενήλικα) και για όσους δεν διαθέτουν καθόλου τον απαιτούμενο εξοπλισμό (ή εμπειρία), καθώς θα χρησιμοποιηθεί ο εξοπλισμός του Κέντρου (κιάλια, τηλεσκόπια, οδηγοί αναγνώρισης).

Για περισσότερες λεπτομέρειες για την εξόρμηση τηλεφωνήστε στο Κέντρο ή και παρακολουθείτε τις ανακοινώσεις του στη σελίδα στο Facebook (https://web.facebook.com/kpekallonis/).

Δηλώσεις συμμετοχής ηλεκτρονικά και επίσης στα τηλέφωνα: 22530-28091 και 6972-809610

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου