Η εκδήλωση του Πολιτιστικού Συλλόγου Ιππείου αφιερωμένη στον Μάκη Ψαραδέλλη

Μια ζεστή και φιλική ατμόσφαιρα είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν όσοι βρέθηκαν  το απόγευμα της Κυριακής στο Πολύκεντρο Ιππείου, για την εκδήλωση του Πολιτιστικού Συλλόγου Ιππείου αφιερωμένη στον "δικό μας" Μάκη Ψαραδέλλη.Η εκδήλωση είχε προ καιρού γίνει γνωστή και από νωρίς η αίθουσα του Πολύκεντρου ήταν γεμάτη κόσμο.

Την εκδήλωση άνοιξε ο Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Ιππείου Ευάγγελος Σάλτας ο οποίος αναφέρθηκε στην πρόσφατη ιστορία του Ελληνισμού, μετά την Μικρασιατική Καταστροφή και πως αυτή έχει τέχνη στα τραγούδια του Μάκη Ψαραδέλλη.
Στην συνέχεια ο Προκόπης Σινάνης πρόεδρος του Δικτύου Κοινοτήτων Λέσβου παρουσίασε το νέο βιβλίο του Μάκη Ψαραδελλη με τον ομώνυμο που συνοδεύει το καινούργιο του CD "Στου χρόνου του Σεντούκι".Η στιχουργία αποτελεί μια παράλληλη δραστηριότητα εξίσου αναγνωρίσιμη και επιτυχημένη για τον Μάκη Ψαραδέλλη.Κατά την διάρκεια της ομιλίας του Προκόπη Σινάνη, ακούστηκε ηχητικό απόσπασμα Μικρασιάτισσας του χωριού που περιέγραφε την στιγμή του μεγάλου διωγμού του Ελληνισμού το 1922. Οι ομιλίες έκλεισαν με παρουσίαση του Δημήτρη Μπουρνού ο οποίος αναφέρθηκε στην γνωριμία του με τον Μάκη Ψαραδέλλη και στην καλλιτεχνική του πορεία την προηγούμενη δεκαετία.Ο Μάκης Ψαραδέλλης αφού ευχαρίστησε τους ομιλητές, στη συνέχεια παρουσίασε την καινούργια του δουλειά "Στου χρόνου το Σεντούκι".
Ο κόσμος τραγούδησε τα τραγούδια του Μάκη Ψαραδέλλη ενώ παράλληλα χόρεψε γνωστά παραδοσιακά Μικρασιατικά τραγούδια.Η εκδήλωση έκλεισε με χαιρετισμό των τέως δημάρχων Ευεργέτουλα  Θεόδωρου Βουνατσή και Μιχάλη Πολυπαθέλλη καθώς και με απονομή τιμητικής πλακέτας από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Ιππείου στον Μάκη Ψαραδέλλη.
Ο Πολιτιστικός Σύλλογος του εύχεται κάθε επιτυχία στην παραπέρα καλλιτεχνική του πορεία που βέβαια είναι ήδη εξασφαλισμένη.
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου