Αντιπροσωπεία της «Συνύπαρξης» και της “EGE BARIS VE ILETISIME DERNEGI” συναντήθηκαν στην Αθήνα

Εδώ και 15 χρόνια, αφότου δηλαδή ιδρύθηκε με έδρα την Σμύρνη, η οργάνωση “EGE BARIS VE ILETISIME DERNEGI” (Σύνδεσμος για την Ειρήνη και επικοινωνία στο Αιγαίο) η «Συνύπαρξη» αποτελεί τον κυριότερο και αμεσότερο συνεργάτη της στην Ελλάδα , άλλωστε και οι δύο φορείς δραστηριοποιούνται στις δύο όχθες του Αιγαίου με κοινούς στόχους.

Όπως συνέβη το 1999 με τους σεισμούς στην Θάλασσα του Μαρμαρά πρώτα, και ,στην Αθήνα μετά, τα κοινωνικά αντανακλαστικά λειτούργησαν αυθόρμητα για να εκφραστεί το ενδιαφέρον και η αλληλεγγύη στους δοκιμαζόμενους συνανθρώπους έλληνες ή Τούρκους. Έτσι και φέτος οι πυρκαγιές στην Αττική με την εκατόμβη δυστυχώς των θυμάτων και την τεράστια οικολογική καταστροφή που επέφεραν δεν άφησαν ασυγκίνητους τους γείτονές μας.
Πριν δύο εβδομάδες , 19 -22 Νοε 18, αντιπροσωπεία της «τουρκικής Συνύπαρξης» αποτελούμενη από τους: • Bülent Tanık, Πρόεδρο, με μακρά θητεία στην Τ.Α. διετέλεσε Δήμαρχος στην Τσάνκαγια της Άγκυρας τον μεγαλύτερο υπο-Δήμο του Μητροπολιτικού της τουρκικής πρωτεύουσας, αλλά και αντιπρόεδρος του Συμβουλίου των Ευρωπαϊκών Δήμων και Περιφερειών Osman Özgüven, ιδρυτής της οργάνωσης και για πολλά χρόνια Δήμαρχο του κοντινού μας Δικελί. Mehmet Soysalan, Ταμία , πρώην Δήμαρχο στα Δίδυμα και την Zeynep Altıok Akatlı, Γραμματέα, στέλεχος της διοίκησης του CHP, του Κεμαλικού Ρεπουμπλικανικού κόμματος, πραγματοποίησε επίσκεψη στην Αθήνα. Σκοπός της επίσκεψης ήταν να εκφράσουν την βαθιά λύπη την συμπάθεια και το ενδιαφέρον τους για τις συνέπειες των καταστροφικών πυρκαγιών, να επισκεφθούν τις πληγείσες περιοχές και να συζητήσουν με τους αρμόδιους πως θα μπορούσαν να συνεισφέρουν στην ανακούφιση των πληγέντων ανθρώπων και την αποκατάσταση των ζημιών.
Με την μεσολάβησή μας και χάρη στο ενδιαφέρον του τοπικού Βουλευτή Γιώργου Πάλλη, του συγγραφέα Πάνου Τρυγάζη, του Χριστόδουλου Τσακιρέλλη πρώην προέδρου ΟΛΣΑ και του Θράσου Καλογρίδη πρώην προέδρου ΕΟΕΑΝ, πραγματοποίησαν συναντήσεις με αυτούς που τους ενδιέφεραν. Έτσι λοιπόν συναντήθηκαν και συνομίλησαν με τον Υπουργό Αλ. Χαρίτση και ομάδα κοινοβουλευτικών,  την Περιφερειάρχη Ρένα Δούρου και τους Δημάρχους Ευάγγελο Μπουρνού Ραφήνας και Ηλία Ψινάκη Μαραθώνα, τις περιοχές των οποίων επισκέφθηκαν όπως και την Παλαιά Φώκια και την Ανάβυσσο. Επισκέφθηκαν επίσης τον Δήμο Βύρωνα και επέδωσαν στον Δήμαρχο την πρόταση αδελφοποίησης με την Πέργαμο.
Όταν η αντιπροσωπεία επέστρεψε στην Τουρκία, πραγματοποίησαν ευρύτερη ενημέρωση των μελών τους και άλλων συναφών φορέων και ξεκίνησαν να επεξεργάζονται σχέδια για συνεισφορά τους στην αναδάσωση, επισκευές κοινωφελών εγκαταστάσεων, όπως είναι τα σχολεία αλλά και φιλοξενίες – διακοπές στην Τουρκία.
Τα μέλη της «Συνύπαρξης» θα βρίσκονται σε συνεχή επαφή μαζί τους, διευκολύνοντας και συντονίζοντας, ώστε να γίνει πράξη η έκφραση αλληλεγγύης των γειτόνων μας .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου