Παρουσίαση “Πρωινού της Λέσβου” στη “14η HO.RE.CA.” (8 – 11 Φεβρουαρίου 2019).

Ο Οργανισμός Τουριστικής Ανάπτυξης Λέσβου δέχθηκε την τιμητική πρόταση από το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδος, να συμμετάσχει η Λέσβος ΕΝΤΕΛΩΣ ΔΩΡΕΑΝ στην κορυφαία έκθεση της χώρας “14η HO.RE.CA.”, εντός του περιπτέρου του Ξ.Ε.Ε., όπου θα παρουσιαστεί το γνωστό project “Ελληνικό Πρωινό”. Προκειμένου στο πλαίσιο του παραπάνω project, να παρουσιαστεί το “Πρωινό της Λέσβου”, ο Ο.Τ.Α.Λ. Α.Μ.Κ.Ε. οργανώνει τη συμμετοχή του νησιού για τρίτη φορά στην εξειδικευμένη αυτή έκθεση για ξενοδοχεία και μαζική εστίαση (hotels, restaurants & cafes), την “14η HO.RE.CA”, που διεξάγεται από την Παρασκευή 8 έως τη Δευτέρα, 11 Φεβρουαρίου 2019, στο εκθεσιακό κέντρο “Metropolitan Expo” (δίπλα στο αεροδρόμιο “Ελ. Βενιζέλος”).

Υπενθυμίζεται ότι με 1.100 περίπου ξενοδοχεία – μέλη, το “Ελληνικό Πρωινό” αποτελεί το εμπνευσμένο εγχείρημα του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος, να συνδέσει το γαστρονομικό πλούτο της χώρας, με την εμπειρία του επισκέπτη των ξενοδοχείων. Στόχος του είναι, αφενός η προώθηση της γαστρονομικής κληρονομιάς του κάθε τόπου, μέσα από ένα πρόγραμμα σχεδιασμένο να ξεχωρίσει προϊόντα και σπεσιαλιτέ από την κάθε περιοχή και αφετέρου η διασύνδεση του τουριστικού με τον πρωτογενή τομέα, ώστε τα οφέλη που προσπορίζεται ο πρώτος, να διαχέονται στο δεύτερο και γενικότερα στις τοπικές κοινωνίες. Με τη σφραγίδα πιστοποίησης του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου, το “Ελληνικό Πρωινό” αποτελεί μία σημαντική πρωτοβουλία και καινοτομία.

Στη HORECA 2019, οι χιλιάδες επισκέπτες της έκθεσης (επαγγελματίες & ευρύ κοινό), θα έχουν την δυνατότητα στο ειδικά διαμορφωμένο περίπτερο του “Ελληνικού Πρωινού” (Hall 4, Stand “Α18 – Β18”), να γευτούν γνήσια ελληνικά προϊόντα και να ταξιδέψουν τις αισθήσεις τους μέσα από διάφορες παρασκευές.

Υπό την καθοδήγηση του διακεκριμένου και βραβευμένου πολλαπλώς, chef Μιχάλη Μάρθα, ο οποίος έχει κερδίσει τον τίτλο του καλύτερου πρεσβευτή chef της Ελλάδας (The Best Chef Ambassador for Greece 2016) και τον τίτλο του ενός εκ των καλύτερων νέων chefs της “Mediterranean Sea” (San Pellegrino Young Chef 2015 και 2016), στο περίπτερο του Ελληνικού Πρωινού και τις τέσσερεις ημέρες της έκθεσης, θα μαγειρεύονται παραδοσιακές συνταγές από διάφορες περιοχές της Ελλάδας και οι ξενοδόχοι – επαγγελματίες εστίασης θα μπορούν να ενημερωθούν για τις γαστρονομικές δυνατότητες, αλλά και τις διατροφικές αξίες των τοπικών προϊόντων.

Σκοπός του live cooking, είναι να ενημερωθούν οι ξενοδόχοι για το πρόγραμμα, να συμπεριλάβουν όσο το δυνατόν περισσότερα ελληνικά προϊόντα στο πρωινό του ξενοδοχείου τους και να γίνει και η δική τους επιχείρηση, αν δεν είναι ακόμα, μέλος του προγράμματος “Ελληνικό Πρωινό”, προσφέροντας στους επισκέπτες του καταλύματός τους, μία διαφορετική γαστρονομική εμπειρία, που θα συμβάλει σε μία γενικότερα διαφορετική εμπειρία φιλοξενίας.

Εντός του ενιαίου περιπτέρου του Ξ.Ε.Ε., με την επιμέλεια του Λέσβιου chef Στράτου Ιωσηφέλλη, θα πραγματοποιείται όλες τις ημέρες της έκθεσης ζωντανή μαγειρική – παρουσίαση αντιπροσωπευτικών συνταγών από το “Πρωινό της Λέσβου”, ενώ στο stand του νησιού, με τη συνδρομή απόδημων εθελοντών της πρωτεύουσας, θα αναδειχθεί ο γαστρονομικός πλούτος της Λέσβου, μέσα από την έκθεση και τις γευσιγνωστικές δοκιμές των τοπικών παραδοσιακών προϊόντων και εδεσμάτων που υποστηρίζουν το πρωινό της, καθώς και από τη διανομή των αντίστοιχων προωθητικών εντύπων.

Υπενθυμίζεται ότι το “Ελληνικό Πρωινό …. στη Λέσβο”, όπως αυτό διαμορφώθηκε από την Τοπική Επιτροπή Λέσβου το 2012 – 13 μετά από σειρά διαβουλεύσεων, αποτελείται από τις ακόλουθες κατηγορίες εδεσμάτων – σκευασμάτων, που συμπεριλαμβάνονται στο μπουφέ του λεσβιακού πρωινού (ενδεικτικά και όχι περιοριστικά):

1. Ροφήματα: Τίλιο, τσάι βουνού, καϊνάρ, σουμάδα, φασκόμηλο, δενδρολίβανο, ελληνικός καφές στη χόβολη.

2. Ψωμί – αρτοσκευάσματα – κέικ: Κουλούρια, ελιόψωμο, κουλουράκια, παξιμάδια, παξιμαδάκια γλυκάνισου – μεθυσμένα, τάραμα Ερεσού, ψητές χάχλες, τσουρέκι.

3. Μέλι τοπικό & μαρμελάδες (από τοπικά φρούτα εποχής).

4. Πίτες: Αλμυρές ή γλυκές χορτόπιτες – κολοκυθόπιτες, σφουγγάτο στο φούρνο, γκιουσλεμέδες, ελιοπιτάκια, κρεμμυδοτηγανίτες.

5. Σούπες: Τραχανόσουπες, ταχινόσουπες, σούπες λαχανικών.

6. Ελιές – ελαιόλαδο: Ελιές βρώσιμες: μαύρες, κόκκινες, πράσινες τσακιστές με λεμόνι και κρίταμο, καπιράδα: φέτα ψημένου ψωμιού με ελαιόλαδο, ρίγανη & αλάτι.

7. Τυριά – γαλακτοκομικά: Λαδοτύρι, κασέρι, γραβιέρα, φέτα, βούτυρο, γιαούρτι, γάλα.

8. Αλλαντικά: Τοπικά λουκάνικα, παστουρμάς με αυγά – ομελέτα.

9. Φρούτα: Τοπικά φρέσκα φρούτα και λαχανικά.

10. Γλυκά: Τηγανίτες με μέλι ή πετιμέζι, πλαντζέτα, αμυγδαλωτά (γεμάτα), μπαλεζές με καρύδια, μουσταλευριά, ρυζόγαλο, δίπλες, γλυκά κουταλιού.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ !!! Η παράδοση και η παραλαβή των εκθεμάτων (συγκεκριμένων χύμα ή τυποποιημένων προϊόντων, καθώς και εντύπων), θα πραγματοποιηθεί μέχρι την Τρίτη, 5 Φεβρουαρίου 2019 και ώρα 2 μ.μ. (Ασκληπιού 34, Χρυσομαλλούσα, Μυτιλήνη), κατόπιν τηλεφωνικής συνεννόησης.

Για περαιτέρω συνεννόηση και πληροφορίες για την όλη διοργάνωση, παρακαλούμε επικοινωνήστε με τον Ο.Τ.Α.Λ. Α.Μ.Κ.Ε. (Γιώργος Καρίνος, τηλ. 22510 22143, email: syndesmos1954@otenet.gr & Πάνος Πίτσιος τηλ. 6973 004872, emails: pitsiosp1@gmail.com & pitsiosp@otenet.gr,).


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου