ΛΗΜΝΟΣ: Εκδήλωση για την παρουσίαση των υποψηφίων της «Λαϊκής Συσπείρωσης»

Με επιτυχία και μαζική συμμετοχή των μελών και οπαδών του Κόμματος και όχι μόνο έγινε η παρουσίαση των υποψηφίων της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στη Μύρινα της Λήμνου, σε εκδήλωση που διοργάνωσε η Τομεακή Επιτροπή Λήμνου του ΚΚΕ το Σάββατο 19 Ιανουαρίου.Τους υποψήφιους περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου Σταύρο Τάσσο και δήμαρχο Λήμνου Κώστα Μαδυτινό, παρουσίασε ο Γραμματέας της Τομεακής Επιτροπής Λήμνου του ΚΚΕ Βαγγέλης Αγάς.

Στην ομιλία του ο Σταύρος Τάσσος αναφέρθηκε στην αλλαγή του χαρακτήρα που επιφύλαξαν στους θεσμούς της Τοπικής Διοίκησης (δήμοι και Περιφέρειες) οι κυβερνήσεις από κοινού με την ΕΕ και το κεφάλαιο μετατρέποντάς τους σε προέκταση του αστικού κρατικού μηχανισμού. Στη συνέχεια είπε ότι αναλαμβάνει να διατηρήσει και να συνεχίσει τη βαριά κληρονομιά που άφησε με τη δράση του στην Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου ο απερχόμενος επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Στρατής Κόρακας.


Αναφερόμενος στις γεωπολιτικές εξελίξεις στην περιοχή, τόνισε τις θέσεις του ΚΚΕ για έξοδο από το ΝΑΤΟ και την ΕΕ με κοινωνικοποίηση των μέσων παραγωγής και εργατική εξουσία, ενάντια στη Συμφωνία των Πρεσπών που εξυπηρετεί μόνο τα σχέδια των ιμπεριαλιστών στα Βαλκάνια, καθώς και την επαγρύπνηση στην οποία πρέπει να βρίσκεται και ο λημνιακός λαός, ώστε να υπερασπίσει τον τόπο του απέναντι σε κάθε ξένο εισβολέα, αλλά και ενάντια στους καπιταλιστές που τον στέλνουν να σκοτωθεί για τα δικά τους συμφέροντα.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκε και χαιρέτησε η Αγλαΐα Κυρίτση, υποψήφια περιφερειακή σύμβουλος Βορείου Αιγαίου με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», πρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και επικεφαλής στις προηγούμενες περιφερειακές εκλογές του συνδυασμού που στήριξε ο ΣΥΡΙΖΑ. Στην ομιλία της είπε ότι έχει φύγει από το χώρο του ΣΥΡΙΖΑ εδώ και πολύ καιρό όταν σύντομα κατάλαβε στην πράξη ότι η πολιτική αυτού του κόμματος είναι ενάντια στα λαϊκά συμφέροντα και στη δική της ιδεολογία και αρχές. Κάλεσε τους κατοίκους της Λήμνου σε ενίσχυση του ΚΚΕ τόσο στην Τοπική Διοίκηση όσο και στις βουλευτικές εκλογές και ευρωεκλογές όλων όσοι αναγνωρίζουν ότι το ΚΚΕ στέκεται πιστό στις αρχές του και σταθερό δίπλα στους εργαζόμενους και τα λαϊκά νοικοκυριά, ανεξάρτητα αν δεν συμφωνούν σε όλα με αυτό.

Ο υποψήφιος δήμαρχος Λήμνου Κώστας Μαδυτινός, είπε μεταξύ άλλων ότι η ειδοποιός διαφορά της «Λαϊκής Συσπείρωσης» με τους άλλους συνδυασμούς όπως και αν εμφανίζονται αυτοί, ανεξάρτητοι ή όχι, είναι η αποφασιστικότητα να συγκρουστούν με τις πολιτικές της ΕΕ και των κυβερνήσεων, να συγκρουστούν με τα επιχειρηματικά συμφέροντα που είναι αντίθετα με τα λαϊκά συμφέροντα. Αναφέρθηκε στη δράση των εκλεγμένων δημοτικών και τοπικών συμβούλων με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» στη Λήμνο την τετραετία που πέρασε και κάλεσε σε συσπείρωση όλες αυτές τις λαϊκές δυνάμεις που δεν ανέχονται άλλο την κοροϊδία και την εξαπάτηση. Για να δημιουργηθεί ένα ακόμα πιο ισχυρό ρεύμα αμφισβήτησης της καπιταλιστικής κυριαρχίας και εξουσίας. Τέλος κάλεσε σε ενίσχυση των ψηφοδελτίων της «Λαϊκής Συσπείρωσης» και του ΚΚΕ στη Λήμνο, με κάθε τρόπο.

www.lasvaigaiou.blogspot.com


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου