Γιορτάστηκε στη Μυτιλήνη η μνήμη της Αγίας Θωμαΐδος

Και φέτος γιορτάστηκε στη Μυτιλήνη - με τις ευλογίες και την παρουσία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Μυτιλήνης κ.κ. ΙΑΚΩΒΟΥ, την συμμετοχή πολλών Ιερέων και πιστών - η μνήμη της Αγίας Θωμαΐδος της εκ Λέσβου, προστάτιδος της συζυγίας, στον μοναδικό ανά τον Ορθόδοξο κόσμο Ναό Της.

Την Τετάρτη 2 Ιανουαρίου το απόγευμα στο Μεγάλο Εσπερινό, τον θείο λόγο κήρυξε ο Αιδεσ. Οικον. π. Ευστράτιος Γιουσμάς (http://www.apostoli.org/files/3999.mp3), ο οποίος αναφέρθηκε στην υπομονετική σύζυγο, την Αγία Θωμαΐδα η οποία γνώριζε να αγαπά, να ανέχεται και να συγχωρεί ακόμη και τον τυραννικό σύζυγό της! Τους ύμνους απέδωσαν μαθητές του π. Ευστρατίου Γιουσμά, της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής, της Μητροπόλεως.
Την Πέμπτη 3 Ιανουαρίου, ημέρα μνήμης της Αγίας, λειτούργησε και κήρυξε ο Πανοσ. Πρωτοσύγκελος Μυτιλήνης, Αρχιμ. π. Ιάκωβος Καραμούζης, ο οποίος στο κήρυγμά του αφού έκαμε μια αναφορά στο μήνυμα των Χριστουγέννων, υπενθύμισε τον στόχο μας που είναι η κατάκτηση της Βασιλείας του Θεού, στόχος ο οποίος επιτυγχάνεται δια της αγάπης και της αποφυγής της φιλαυτίας, στοιχεία που συναντάμε στη ζωή της Οσίας (http://www.apostoli.org/files/4000.mp3).
Το απόγευμα της ίδιας ημέρας, όπως κάθε χρόνο, πραγματοποιήθηκε στο Κατοικητήριο της Αγίας η Ετήσια Εσπερινή Εκδήλωση. Ξεκίνησε με την Παράκληση στην Αγία Θωμαΐδα «υπέρ των κλυδωνιζομένων συζυγιών», την Κοπή Βασιλόπιτας του Συλλόγου «Ορθόδοξη Κοινότητα: Η Οσία Θωμαΐς» και την ομιλία της κ. Έλλης Ράπτη, Ψυχολόγου - Ψυχοθεραπεύτριας, η οποία ως θέμα είχε: «Διαζύγιο: Ο κόσμος μου αλλάζει… Εγώ αλλάΖΩ;» (http://www.apostoli.org/files/4001.mp3). Η ομιλήτρια αναφέρθηκε στα υψηλά ποσοστά των διαζυγίων, στα αίτια, στις φάσεις, στα στάδια και στις επιπτώσεις του διαζυγίου και στα βασικά συστατικά μιας υγιούς και μακροχρόνιας σχέσης.
Η Εκδήλωση έκλεισε με λίγες σκέψεις του Αιδεσιμ. Προέδρου της Ορθοδόξου Κοινότητος π. Αθανασίου Γιουσμά και με μια μικρή δεξίωση.
το Διοικητικό Συμβούλιο της Ορθοδόξου Κοινότητος
«Η Οσίας Θωμαΐς»     


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου