Δραστηριότητες του Αναγνωστηρίου ανήμερα των Φώτων

Κάλαντα και παραδοσιακούς σκοπούς της Λέσβου και της Μικρασίας έπαιξαν το μεσημέρι των Φώτων τα Σαντούρια του Αναγνωστηρίου Αγιάσου στους περιθαλπόμενους και το προσωπικό του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου (τέως «Θεομήτωρ»).

Είναι μια ανθρωπιστική δράση καθιερωμένη τα τελευταία χρόνια, που σκορπά νότες χαράς και αγαλλίασης στους πάσχοντες συνανθρώπους μας, προκαλώντας ανάβρα συναισθημάτων.

Η Πρόεδρος κ. Κατερίνα Βόλτσιου ευχαρίστησε το Αναγνωστήριο και προσέφερε κεράσματα και αναμνηστικά δώρα στο δάσκαλο και στα παιδιά του μουσικού σχήματος.

Την ίδια μέρα στις 5:30 μμ πραγματοποιήθηκε στην κατάμεστη αίθουσα Βιβλιοθήκης του Αναγνωστηρίου Αγιάσου η καθιερωμένη ετήσια Γενική Συνέλευση Μελών και Φίλων του Πνευματικού μας Κέντρου.

Έγινε ο αγιασμός της νέας χρονιάς από το Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Μυτιλήνης και η εθιμοτυπική κοπή της παραδοσιακής βασιλόπιτας από τον Πρόεδρο του Δ.Σ Κλεάνθη Κορομηλά, που στη συνέχεια έκανε τον απολογισμό δράσης της περασμένης χρονιάς και τον προγραμματισμό της επόμενης, συνοδεύοντας την ομιλία του με παρουσίαση σχετικών διαφανειών στη γιγαντοοθόνη.

Ακολούθησε ο οικονομικός απολογισμός του 2018 από τον Ταμία Δημοσθένη Σκλεπάρη.
Η εκδήλωση έκλεισε με τα παραδοσιακά κάλαντα από τα Μπουζούκια και τους Τζουράδες του Αναγνωστηρίου.

Την εκδήλωση τίμησαν επίσης με την παρουσία τους ο Διοικητής της 98 ΑΔΤΕ κ. Σταύρος Τσερπές, η Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου κ. Χριστιάνα Καλογήρου, ο Αντιπεριφερειάρχης Β. Αιγαίου κ. Θεόδωρος Βαλσαμίδης, ο Δημήτρης Φωκ. Βουνάτσος, ο Πρόεδρος της Δ.Κ. Αγιάσου κ. Μιχάλης Ευαγγελινός και πολύς κόσμος.Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου