Γιάννης Κότσιρας & Θοδωρής Οικονόμου- Αφιέρωμα στον Μάνο Ελευθέριου- Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης Τρίτη 12/02

Ο υπέροχος κύριος Μάνος” Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης Τρίτη 12 Φεβρουαρίου 2019 20:30.

Ένα ιδιαίτερο ρεσιτάλ με πιάνο και φωνή με επίκεντρο τα τραγούδια του Μάνου Έλευθερίου, που «έφυγε» από κοντά μας το καλοκαίρι που μας πέρασε.Ο Γιάννης Κότσιρας "συζητά" με τον Θοδωρή Οικονόμου τα τραγούδια του Μάνου Ελευθερίου. Μάνος Ελευθερίου, μεγάλος αγαπημένος Έλληνας ποιητής, στιχουργός, πεζογράφος. Γιάννης Κότσιρας, δεν χρειάζεται συστάσεις. Δημοφιλής ερμηνευτής, από τους πιο αγαπημένους καλλιτέχνες μιας ολόκληρης γενιάς, με τεράστια συνεισφορά στο Έλληνικό τραγούδι. Θοδωρής Οικονόμου, σπουδαίος συνθέτης και πιανίστας, με σημαντικές συνεργασίες στο ενεργητικό του, ως πιανίστας και ενορχηστρωτής.

Έχει γράψει μουσική για το θέατρο και τον κινηματογράφο, έχει συμπράξει με συμφωνικές ορχήστρες και έχει βραβευτεί για το έργο του.Μια ιδέα για μια εντελώς διαφορετική συναυλία. Στην εποχή του εντυπωσιασμού, οι δύο φίλοι καλλιτέχνες αποφάσισαν να εστιάσουν στην ουσία της μουσικής, χωρίς περιττά στολίδια και χωρίς κάποια επίπλαστη αφορμή. Η μόνη αφορμή είναι η αγάπη τους στο έργο του μεγάλου αυτού στιχουργού και η ανάγκη τους να προσφέρουν το τραγούδι όπως αυτό γεννιέται. Γυμνό.

Οπως οι ίδιοι σκέφτηκαν αυθόρμητα: «Ας μην κάνουμε μία παράσταση για το “μεγάλο" κοινό, αλλά για το “μικρό"». Αυτό το κοινό που γνωρίζει, εκτιμά και αγαπάει την ουσία και φυσικά το έργο του Μάνου Έλευθερίου, την απίστευτη δεξιοτεχνία του Θοδωρή Οικονόμου, αλλά και τον ερμηνευτή Γιάννη Κότσιρα.

“Ο υπέροχος κύριος Μάνος” Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης Τρίτη 12 Φεβρουαρίου 2019 20:30.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου