ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΛΟΥΤΡΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ (ΚΟΠΗ ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑΣ)

ΟΜΑΔΑ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΛΟΥΤΡΩΝ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ
ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΗ ΙΑΤΡΙΚΗ

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

ΔΩΣΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΠΑΡΟΝ ΣΤΗΝ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ ΠΟΥ ΔΙΟΡΓΑΝΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 20 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2019,  4--9.30 μ.μ. ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΛΟΥΤΡΩΝ,όπου ταυτόχρονα η ΟΜΑΔΑ ΔΙΑΣΩΣΗΣ ΛΕΣΒΟΥ,θα  ενημερώνει κάθε ενδιαφερόμενο για παροχή ΠΡΩΤΩΝ ΒΟΗΘΕΙΩΝ.


ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΘΕΛΗΣΟΥΝ ΝΑ ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΝ ΑΙΜΑ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΗ ΕΞΕΤΑΣΗ ΑΙΜΑΤΟΚΡΙΤΗ ΤΗΝ  ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 15 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ  , 5 – 8  μ.μ. ΣΤΟ ΙΑΤΡΕΙΟ ΛΟΥΤΡΩΝ

ΕΝΗΜΕΡΩΝΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΣΥΓΧΩΡΙΑΝΟΥΣ ΜΑΣ ΟΤΙ:
Α) Όσοι προσφέρουμε αίμα μόνο για συγγενείς ή φίλους δεν έχουμε αργότερα δικαίωμα να το ζητήσουμε για μας ή το περιβάλλον μας, ενώ αν ανήκουμε σε ΟΜΑΔΑ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ μπορούμε να το ζητήσουμε. Αχρείαστο να είναι, αλλά επειδή δυστυχώς συμβαίνει να χρειάζεται, ας προνοήσουμε. Ας προσφέρουμε στο συγγενή, στο φίλο, στο συνάνθρωπο ζωή και ελπίδα.

Β) Όταν προκύψει έκτακτη ασθένεια ή ατύχημα δεν μπορούμε να βοηθήσουμε άμεσα το δικό μας άνθρωπο, αφού το αίμα που θα δώσουμε χρειάζεται 2-3 μέρες για να ελεγχθεί. Επομένως στα ψυγεία του Νοσοκομείου πρέπει πάντα να υπάρχουν ελεγμένες μονάδες αίματος για κάθε έκτακτη ή τακτική ανάγκη.

Γ) ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ ΠΟΥ ΔΙΝΟΥΜΕ ΑΙΜΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΕΛΕΓΧΟΣ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΡΑΚΑΤΩ:
- ΕΛΕΓΧΟΣ ΟΜΑΔΟΣ ΑΙΜΑΤΟΣ
-ΕΛΕΓΧΟΣ ΓΙΑ ΜΕΤΑΔΙΔΟΜΕΝΟΥΣ ΙΟΥΣ
-ΜΟΡΙΑΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ (ΑΘΗΝΑ)
 -ΟΣΟ ΠΙΟ ΣΥΧΝΑ ΔΙΝΟΥΜΕ ΑΙΜΑ ΑΝΑΛΟΓΑ ΜΕ ΤΙΣ ΓΕΝΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΑΙΜΑΤΟΣ
 (ΣΙΔΗΡΟΣ,ΦΕΡΡΙΤΙΝΗ) ΤΟΣΟ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΜΑΣ

Γ) Οι Εθελοντές Αιμοδότες δικαιούνται δωρεάν αιματολογικές εξετάσεις σχετικές με την αιμοδοσία, ώστε να προστατεύεται η υγεία τους. Οι μονάδες αίματος που θα συγκεντρώνονται θα δίνονται από 3 διαθέτες, ύστερα από τηλεφωνική εντολή του ίδιου του Εθελοντή Αιμοδότη, βάσει γραπτού Κανονισμού.

                                                -----------------------------------------
ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΛΟΥΤΡΩΝ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ
ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΗ ΙΑΤΡΙΚΗ

Την Παρασκευή 8 Φεβρουαρίου 6.30 μμ στην αίθουσα Πολιτισμού της ΔΚ Λουτρών θα κόψουμε τη πίτα για το καλό της Νέας Χρονιάς.

Στην εκδήλωση θα συζητήσουμε και για τη διοργάνωση της ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗΣ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑΣ μας που θα γίνει τη ΤΕΤΑΡΤΗ 20 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 4-9:30 μμ στο Δημοτικό μας Σχολείο.

Προτείνουμε την ίδια μέρα και τις ίδιες ώρες της Αιμοδοσίας μας, να καλέσουμε την ομάδα Διάσωσης να μας ενημερώσει για τις Πρώτες Βοήθειες που όλοι μας έχουμε ανάγκη να γνωρίζουμε.

Καλούμε τους εθελοντές αιμοδότες καθώς και τους εκπροσώπους όλων των Συλλόγων του χωριού μας, να πάρουν μέρος στη κοπή της πίτας και να συμβάλλουν στην επιτυχία της Αιμοδοσίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου