Ο υποψήφιος Δήμαρχος Λέσβου Παναγιώτης Ζαφειρίου συναντήθηκε με τον Πρόεδρο του φιλοζωικού Συλλόγου "ΚΙΒΩΤΟΣ ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ"

Μία ακόμα ουσιαστική συνάντηση πραγματοποίησε χτες 11/2/2019 ο υποψήφιος Δήμαρχος Λέσβου Παναγιώτης Ζαφειρίου, ο οποίος συναντήθηκε με τον Πρόεδρο του φιλοζωικού Συλλόγου Μέριμνας Απροστάτευτων Ζώων "ΚΙΒΩΤΟΣ ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ" και Καθηγητή του Τμήματος Περιβάλλοντος του Πανεπιστημίου Αιγαίου κ. Ιωσήφ Μποτετζάγια. Στη συνάντηση παρευρέθηκε επίσης και ο Αντιπρόεδρος-νομικός σύμβουλος της ΚΙΒΩΤΟΥ ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ κ. Δημήτρης Κουζινόγλου.
Βασικό θέμα συζήτησης, όπως ήταν αναμενόμενο, αποτέλεσε το πρόβλημα των αδέσποτων, ενώ επίσης απασχόλησαν τα πολλά περιστατικά εγκατάλειψης και κακοποίησης ζώων. Παράλληλα ο Πρόεδρος της ΚΙΒΩΤΟΥ επεσήμανε, ότι είναι πολλές οι φορές που ο φιλοζωικός Σύλλογος προβαίνει αποκλειστικά με δικά του έξοδα στη φροντίδα και τη στείρωση των αδέσποτων ζώων της Λέσβου, εξαιτίας του γεγονότος, ότι κονδύλια (από Ευρωπαϊκή χρηματοδότηση ή υποθέσεις αγωγών αποζημίωσης λόγω κακομεταχείρισης ζώων), που ο Δήμος Λέσβου δικαιούται, παρ'όλα αυτά δεν ενδιαφέρεται να τα διεκδικήσει, ώστε να περιορίσει το χρόνιο πρόβλημα των αδέσποτων.
Από την πλευρά του ο Παναγιώτης Ζαφειρίου δεσμεύτηκε, ότι σε περίπτωση εκλογής του, προτίθεται να ασχοληθεί ενεργά με το πρόβλημα των αδέσποτων ζώων του Δήμου Λέσβου, ως βασικό κομμάτι του προγράμματός του, τονίζοντας παράλληλα την άμεση ανάγκη στελέχωσης του ιατρείου πρώτων βοηθειών και φύλαξης αδέσποτων ζώων στον Καρά Τεπέ με μόνιμο προσωπικό περισσοτέρων ατόμων σε 24ωρη βάση, τη στιγμή που σήμερα απασχολείται εκεί μόνο ένα άτομο. Τέλος υπογράμμισε, ότι μέλημά του είναι να αλλάξει η πολιτική του Δήμου Λέσβου στο παραπάνω σοβαρό πρόβλημα, ξεκινώντας από την διεκδίκηση και την ορθή αξιοποίηση των χρηματικών πόρων για τη στείρωση και προστασία των αδέσποτων, εγκαταλελειμμένων και κακοποιημένων ζώων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου