Ένας αγρότης έσωσε μια παγιδευμένη αλεπού στον Παλαιόκηπο Γέρας

Το Σάββατο 2 Φεβρουαρίου 2019, δεχθήκαμε(Κιβωτός Μυτιλήνης) ένα ασυνήθιστο τηλεφώνημα από έναν αγρότη της περιοχής Παλαιόκηπου Γέρας στη Λέσβο: κάποιος είχε δέσει μια ζωντανή αλεπού στην περίφραξη του κτήματός του- και ο άνθρωπος ζητούσε βοήθεια για να...σώσει το ζώο!

Εθελοντές μετέβησαν στην περιοχή όπου διαπιστώθηκε ότι το πίσω πόδι του ζώου είχε πιαστεί σε συρματένια (ΠΑΡΑΝΟΜΗ προφανώς!) παγίδα, και ο βασανιστής του -άγνωστο για ποιον αρρωστημένο λόγο- αποφάσισε να δέσει το παγιδευμένο ζώο από την άκρη του σύρματος στην περίφραξη του κτήματος του κυρίου που μας ειδοποίησε! Με τη βοήθεια κι άλλων κατοίκων, η αλεπουδίτσα απελευθερώθηκε και χάθηκε μέσα στο δάσος -κατατρομαγμένη αλλά φαινομενικά υγιής. Προφανώς, έγινε και καταγγελία κατ’ αγνώστων στο Δασαρχείο Μυτιλήνης.

Το περιστατικό μας γεμίζει οργή , αλλά παράλληλα μας δίνει και ελπίδα. Γιατί αποδεικνύει ότι δίπλα στα δίποδα κτήνη που προσβάλουν τον τόπο μας, υπάρχουν και πραγματικοί άνθρωποι που νοιάζονται για τα ανυπεράσπιστα ζώα- άρα το μέλλον δεν μπορεί παρά να είναι καλύτερο!
Κιβωτός ΜυτιλήνηςΔεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου