Μπουρίνι cinema για όλους (Τρίτη 19.2.19)

Cinema για όλoυς
Τρίτη 19.2.2019 , ώρα 20.30΄
Ρουσέλλειο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης
Born to Be Blue «η επιστροφή ενός θρύλου»
trailer
σκηνοθεσία: ΡΟΜΠΕΡΤ ΜΠΟΝΤΡΟ
με τους:  ΙΘΑΝ ΧΟΚ, ΚΑΡΜΕΝ ΕΖΟΓΟ
Εγχρωμη,  βιογραφική,  διάρκειας 93΄
Η ζωή του μοναδικού αμερικανού τρομπετίστα και τραγουδιστή της τζαζ Tσέσνεϊ Χένρι «Τσετ» Μπέικερ,γνωστός κυρίως για τις μελαγχολικές συνθέσεις του,με στοιχεία από το ύφος της κουλ τζαζ, της οποίας θεωρείται βασικός εκπρόσωπος.
Έφυγε στο αποκορύφωμα της καριέρας του,αφού ορισμένες από τις καλύτερες ηχογραφήσεις του έγιναν τα τελευταία χρόνια της ζωής του. Το παίξιμό του ξεχώριζε για την τρυφερή ερμηνεία και την εντυπωσιακή ικανότητά του να παίζει μελωδικά, απαλά και γεμάτα χάρη σόλο, παράγοντας έναν δικό του χαρακτηριστικό ήχο. Δημιουργεί διάφορα σχήματα, με τα οποία σημειώνει επιτυχείς εμφανίσεις,που τον καθιστούν ιδιαίτερα δημοφιλή,ενώ αρχίζει να τραγουδάει.. Δεν είναι λίγοι εκείνοι που θεωρούν ότι ήταν πιο ταλαντούχος τραγουδιστής απ’ ότι τρομπετίστας.

 Για την ταινία
Στη δεκαετία του 1950, ο Chet Baker (Ethan Hawke) ήταν ένας από τους πιο διάσημους τρομπετίστες στον κόσμο,αναγνωρισμένος τόσο ως πρωτοπόρος της σκηνής της τζαζ της Δυτικής Ακτής, όσο και ως ίνδαλμα χαλαρότητας.Στη δεκαετία του 1960 ήταν τελειωμένος,με την καριέρα του και την προσωπική ζωή του να έχουν γίνει σμπαράλια εξαιτίας του εθισμού του.
Συνδυάζοντας δημιουργικά πραγματικότητα και φαντασία, και με οδηγό την περίτεχνη ερμηνεία του Hawke,η ταινία Η ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΕΝΟΣ ΘΡΥΛΟΥ πραγματεύεται μια κομβική στιγμή στα 1960, όταν ο Baker προσπάθησε με νύχια και με δόντια να ανακάμψει ωθούμενος εν μέρει από την παθιασμένη του σχέση με τον καινούργιο του έρωτα Jane (Carmen Ejogo).

Απελευθερωμένη σόλο σάλπιγγα, από τον Chet Baker .
Το ΄Tromba Fredda΄ είναι μια υπερρεαλιστική ταινία (14΄) του 1963 που σκηνοθετεί ο Ιταλός Enzo Nasso.
trailer
Είσοδος ελεύθερη για τα μέλη(και για όποιον επιθυμεί να δεί την ταινία).Η αίθουσα θερμαίνεται.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου