Σύσκεψη φορέων για τις άθλιες συνθήκες στέγασης του Μουσικού Σχολείου Μυτιλήνης (PICS)

Σε πραγματικά άθλιες συνθήκες, στοιβαγμένοι σε αίθουσες κλουβιά, ακόμα και σε κοντέινερ που μπάζει νερά, είναι αναγκασμένοι να κάνουν μάθημα οι μαθητές του Μουσικού Σχολείου Μυτιλήνης το οποίο συστεγάζεται με το 5ο Γυμνάσιο Μυτιλήνης.

                       
Το Σάββατο ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του Μουσικού Σχολείου συγκάλεσε σύσκεψη για το σοβαρό κτιριακό πρόβλημα. Στη σύσκεψη συμμετείχαν εκπρόσωποι όλων των εμπλεκόμενων φορέων, των καθηγητών του Μουσικού Σχολείου, της Δευτεροβάθμιας και της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης, του Δήμου, της Περιφέρειας , των Βουλευτών, κλπ.

Πριν από τη σύσκεψη οι συμμετέχοντες περιηγήθηκαν στους χώρους του Μουσικού Σχολείου, όπου διαπίστωσαν τις άθλιες συνθήκες στέγασης. Μέσα σε χώρους ελάχιστων τετραγωνικών μέτρων (4-5 τ.μ.), στεγάζονται όργανα και μαθητές.

Χαρακτηριστικά παραδείγματα αποτελούν ο χώρος στον οποίο στεγάζονται δύο ντραμς, καθώς και το άθλιο λυόμενο που μπάζει νερό (δείτε τις σχετικές φωτογραφίες), που σήμερα χρησιμοποιούνται για να γίνονται μαθήματα.

Σήμερα στο Μουσικό Σχολείου φοιτούν 150 μαθητές, εκ των οποίων οι 50 προέρχονται από όλες τις περιοχές του νησιού εκτός Μυτιλήνης. Μεταξύ των άλλων οργάνων έχει 25 πιάνα, που το καθένα κοστίζει 25-30.000 ευρώ. Για την ομαλή λειτουργία του απαιτούνται 20 μεγάλες αίθουσες συλλογικών μαθημάτων, και άλλες τόσες για τα ατομικά μαθήματα. Στο σημερινό, συνολικά άθλιο, χώρο υπάρχουν μόνο 2 μεγάλες αίθουσες και ουσιαστικά καμία για τα ατομικά μαθήματα.   

Παρόλα αυτά η δουλειά που γίνεται σήμερα στο Μουσικό Σχολείο Μυτιλήνης, και οφείλεται στον ηρωισμό των καθηγητών και των μαθητών του σχολείου, είναι πολύ σημαντική και επιτυχημένη.


Πιο χαρακτηριστική απόδειξη αυτού είναι η συμμετοχή 80μελούς αντιπροσωπείας του σχολείου στο φεστιβάλ στην πόλη Demmin της Γερμανίας, το Μάρτη του 2018. Εκεί τα μέλη της «Κλασικής Ορχήστρας», του «Συνόλου Μπουζουκιών» και της «Ευρωπαϊκής Χορωδίας» του Μουσικού σχολείου Μυτιλήνης, σε συνεργασία με τους μαθητές του Γερμανικού σχολείου πραγματοποίησαν κοινή συναυλία, με  έργα των Μ. Χατζιδάκι, Σ. Ξαρχάκου και Μ. Θεοδωράκη ερμηνεύοντάς κάποια απ΄ αυτά και στις δυο γλώσσες, στον καθεδρικό ναό της πόλης σε ένα κοινό 400 ατόμων.   
Στη σύσκεψη αποφασίστηκε ότι μακροπρόθεσμα, σε διάστημα 4 - 6 ετών πρέπει να κτισθεί νέο σχολείο που θα πληροί όλες τις απαιτούμενες προδιαγραφές σε οικόπεδο που έχει βρεθεί στη Βαρειά της Μυτιλήνης.  Άμεσα θα εξεταστεί αν υπάρχουν κάποιοι χώροι που μπορεί να αξιοποιηθούν στο κτίριο του ΟΑΕΔ και στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου, ενώ θα χτιστούν νέα σύγχρονα λυόμενα στον υπάρχοντα χώρο και θα γίνει μια ανακατανομή χώρων με το 5ο Γυμνάσιο Μυτιλήνης.

Με πληροφορίες 902.gr

Η ανακοίνωση του συλλόγου Γονέων & κηδεμόνων του Μουσικού Σχολείου Μυτιλήνης

Δελτίο Τύπου

Ο σύλλογος Γονέων & κηδεμόνων του Μουσικού Σχολείου Μυτιλήνης σε συνεργασία με την  διεύθυνση του σχολείου συγκάλεσε συνάντηση φορέων το Σάββατο 9/2/2019 στο Μουσικό σχολείο .
Στην συνάντηση μετά από πρόσκληση παραβρέθηκαν οι :

Κα Χιωτέλλη Εριφύλη (εκπροσωπώντας τον Βουλευτή Πάλλη Γεώργιο που έλειπε από το νησί )
Κα Αλεξανδρή Δήμητρα (εκπροσωπώντας του Βουλευτή Αθανασίου Χαράλαμπο που έλειπε από το νησί )
Ο Βουλευτής Τάσσος Σταύρος
Ο Αντιπεριφερειάρχης Βαλσαμίδης Θεόδωρος (εκπροσωπώντας την περιφέρεια)
Ο Αντιδήμαρχος Κατσαρός Κώστας
 Ο Περιφερειακός Διευθυντής Βορείου Αιγαίου : Καλάργαλης Αριστείδης
Ο Διευθυντής Βθμιας : Καπιωτάς Μιχάλης
Ο Κος Κυριάκου Παναγιώτης & ο Κος  Μουφλουζέλλης Ευστράτιος  εκπροσωπώντας την διαχειριστική αρχή
Κος Βαρελτζής και Κος Ηλιόπουλος εκπροσωπώντας την ΕΛΜΕ
Ο πρόεδρος της  Ένωσης Συλλόγων Γονέων & Κηδεμόνων Δήμου Λέσβου  Κος Καρέκος Παναγιώτης
Διευθυντής του σχολείου Ζαφειρίου Νίκος
Η Κα Καραγιάννη Νάντια εκπροσωπώντας τον σύλλογο διδασκόντων 
Ο Κος Καρίπης Παναγιώτης ,Κα Σπέρκου Γαβριέλα , Κα Κατσαρού Αναστασία  εκπροσωπώντας τον σύλλογο Γονέων & Κηδεμόνων του Μουσικού
Την συζήτηση συντόνισε ο Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων Κος Καρίπης Παναγιώτης  .
Προτού ξεκινήσει η συζήτηση ο διευθυντής του σχολείου με τον σύλλογο γονέων & την εκπρόσωπο του συλλόγου καθηγητών  έδειξε τους χώρους που γίνονται τα μαθήματα του μουσικού   σχολείου .Οι παραβρισκόμενοι διαπίστωσαν τις άσχημες συνθήκες που αναγκάζονται οι μαθητές & καθηγητές  να κάνουν μάθημα .
Στην συζήτηση που ακολούθησε όλοι οι συμμετέχοντες συμφώνησαν ότι πρέπει να βρεθεί λύση άμεση λύση τόσο για την ανέγερση του νέου μουσικού σχολείου όσο και την    επίλυση των υφιστάμενων προβλημάτων που εμποδίζουν την σωστή λειτουργία του σχολείου. Ο αντιδήμαρχος Κος Κατσαρός ενημέρωσε για τις ενέργειες που γίνονται για την αγορά οικοπέδου όπου θα γίνει η ανέγερση του νέου σχολείου . Ανέφερε τη στενή συνεργασία που έχει με τον σύλλογο γονέων και κηδεμόνων του μουσικού και εξέφρασε την βούληση του Δήμου να λυθούν τα προβλήματα του σχολείου .Από την πλευρά της περιφέρειας αναφέρθηκε ότι αν υπάρξει λύση με το οικόπεδο τότε θα βοηθήσει στη χρηματοδότηση για την μελέτη για την ανέγερση του νέου σχολείου και όπου της ζητηθεί        
Από την διαχειριστική αρχή μας ενημέρωσαν ότι για την ανέγερση υπάρχουν προγράμματα που μπορεί να ενταχθεί το σχολείο αρκεί να επισπευτούν οι ενέργειες ώστε να είμαστε μέσα στα χρονικά περιθώρια που θα υπάρχουν ανοιχτά προγράμματα . Από την πλευρά της η Κα Χιωτέλλη ανέφερε ότι υπάρχουν κονδύλια για την ανέγερση του Μουσικού .
                          
Σε σχέση με πρόβλημα που αντιμετωπίζει το σχολείο με την λειτουργία του προτάθηκαν λύσεις οι οποίες θα εξετασθούν στο επόμενο διάστημα .
                   
Κλείνοντας την συνάντηση όλοι ο παραβρισκόμενοι δήλωσαν ότι βρίσκονται στην διάθεση του μουσικού σχολείου για να βοηθήσουν ο καθένας από την πλευρά του ώστε να υπάρξει λύση στα προβλήματα.
                    
 Ο σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων του Μουσικού Σχολείου ευχαριστεί όσους παραβρέθηκαν στην συνάντηση ,για την διάθεση να βοηθήσουν και τις προτάσεις που κατέθεσαν . Στην προσπάθεια που καταβάλουμε για την  επίλυση των τόσων πολλών  προβλημάτων που έχει το σχολείο μας είναι ευπρόσδεκτη κάθε βοήθεια .Ελπίζουμε ότι σύντομα θα έχουμε καλά νέα για το κτίσιμο του Μουσικού αλλά για την επίλυση των τωρινών προβλημάτων στέγασης .
Ο σύλλογός μας θα συνεχίσει να πιέζει  και να ψάχνει την καλύτερη δυνατή λύση για το σχολείο μας .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου