«15ο Δημ. Σχ. Μυτιλήνης - ΜΟ-ΤΟ key».

 ΘΕΜΑ : «15ο Δημ. Σχ. Μυτιλήνης - ΜΟ-ΤΟ key».

Το ΜΟ-ΤΟ key είναι μία πλατφόρμα δράσης που εξοικειώνει τα παιδιά με την κλασική μουσική και τους δίνει τα εφόδια, ώστε με αυτενέργεια, φαντασία και δημιουργικότητα να διοργανώσουν ένα πολιτιστικό γεγονός, μία συναυλία!
Οι μαθητές που συμμετέχουν σε αυτό, έχουν την ευκαιρία να αυτενεργήσουν, να οργανώσουν, να καταμερίσουν την εργασία τους, να πρωτοτυπήσουν στις ιδέες εφαρμογής, με στόχο να πραγματοποιηθεί μια συναυλία στον χώρο του σχολείου τους, προσφέροντας στη μαθητική κοινότητα ένα πολιτιστικό γεγονός  και να έρθουν σε επαφή με την κλασική μουσική με έναν τρόπο άμεσο, λειτουργικό και ειλικρινή.

Το φετινό MO-TO key θα πραγματοποιηθεί από τις 26 έως και τις 29 Μαρτίου 2019, με τη συνεργασία του Διεθνούς Φεστιβάλ μουσικής Μολύβου και της Περιφερειακής Δ/νσης Εκπ/σης Βορείου Αιγαίου. Τρεις σπουδαίοι και διάσημοι μουσικοί, δύο βιολιστές και ένας τσελίστας, θα «υιοθετηθούν» και θα φιλοξενηθούν από τα τρία συμμετέχοντα σχολεία : το 15ο Δ.Σ. Μυτιλήνης, το Μουσικό Γυμνάσιο – Λύκειο Μυτιλήνης και το Γυμνάσιο Πέτρας.

Το MO-TO key περιλαμβάνει δύο μέρη:

α) Τη Σχολική Συναυλία. Κάθε σχολείο που συμμετέχει στο πρόγραμμα, υιοθετεί και φιλοξενεί έναν από τους τρεις διάσημους μουσικούς του ΤΟΝΑLί, ο οποίος θα πραγματοποιήσει μια συναυλία στο σχολείο. Το ΤΟΝΑLί είναι ένας θεσμός που δημιουργήθηκε με σκοπό τα παιδιά και οι έφηβοι να ενδιαφερθούν για την κλασική μουσική και να δραστηριοποιηθούν με έναν νέο συναρπαστικό τρόπο. Εθελοντική ομάδα μαθητών με τον επιβλέποντα εθελοντή εκπαιδευτικό κάθε σχολείου θα δουλέψουν για τη διοργάνωση και την εκτέλεση παραγωγής της συναυλίας.
Η σχολική συναυλία  στο 15ο Δημ. Σχ. Μυτιλήνης θα γίνει στις 28 Μαρτίου 2019, 10.00–12.00 πμ με τη βιολίστρια Elena  Meipariani.

Η Elena  Meipariani γεννήθηκε το 1998 στο Filderstadt. Σε ηλικία πέντε ετών πήρε το πρώτο της μάθημα στο βιολί με την Christine Schneider. Το 2007, συνέχισε την εκπαίδευσή της με την καθηγήτρια Christine Busch. Έγινε δεκτή στο Musikhochschule Stuttgart από την ηλικία των δέκα ετών.
Στις 8 Ιουλίου 2017, κέρδισε το 3ο βραβείο (Αμβούργο) στο φημισμένο μουσικό διαγωνισμό TONALi.
Το 2015 κέρδισε το 2ο βραβείο στον διαγωνισμό Bechstein του Βερολίνου.
Το 2016 τιμήθηκε με το Βραβείο  του Ίδρυματος Thomastik Infeld Vienna στο Ντίσελντορφ.
Έχει επίσης κερδίσει το 1ο Ομοσπονδιακό Βραβείο στην κατηγορία Solo.
Επίσης πρώτο βραβείο (2016) στο Lionsclub Wettberb.
Η Ελένη παίζει με βιολί κατασκευασμένο από τον Januarius Gagliano το 1780.

 β) Την Τελική Συναυλία στις 29 Μαρτίου 2019, 19:00, στην Πέτρα. Οι φιλοξενούμενοι μουσικοί από τα σχολεία συμπράττουν σε μία εντυπωσιακή συναυλία εκτός σχολικού χώρου, την οποία διοργανώνουν από κοινού όλα τα σχολεία που συμμετέχουν στο ΜΟ-ΤΟ Key. Τα σχολεία συνεργάζονται με στόχο την επιτυχία της συναυλίας και στο πλαίσιο της ευγενούς άμιλλας, το κάθε σχολείο συνεισφέρει στην προσπάθεια όσο καλύτερα μπορεί.

Το πρόγραμμα, στο 15ο Δημ. Σχ. Μυτιλήνης θα γίνει με την συμμετοχή των μαθητών όλων των τάξεων του σχολείου και των εκπ/κών όλων των ειδικοτήτων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου