Το Σάββατο, 16 Μάρτη, στις 12 το μεσημέρι, διαδηλώνουμε στην Πλατεία Σαπφούς

Το Σάββατο, 16 Μάρτη, στις 12 το μεσημέρι, διαδηλώνουμε στην Πλατεία Σαπφούς στο πλαίσιο της διεθνούς κινητοποίησης, και σας καλούμε να ενώσουμε τις φωνές μας:

Για να κλείσει τώρα το στρατόπεδο της Μόριας
Για να σταματήσουν όλες οι απελάσεις.
Για να ανοίξουν τα σύνορα στους πρόσφυγες του πολέμου και της φτώχειας.
Για να ενσωματωθούν οι πρόσφυγες – μετανάστες/ τριες στις κοινωνίες των πόλεων και των χωριών μας.
Για ίσα δικαιώματα και αξιοπρέπεια για όλες-ους
Για ισότιμη και χωρίς διακρίσεις πρόσβαση των προσφυγόπουλων στην εκπαίδευση
Για να σταματήσει ο πόλεμος
Για την κατάργηση της συμφωνίας της ντροπής ΕΕ – Τουρκίας
Ενάντια στον ρατσισμό και στο φασισμό, στις πολιτικές της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ που γεννούν την φτώχεια και την εξαθλίωση
img19616_7e01b192f4cbbcd1a010230db5b4a730

Τρία χρόνια μετά από την έναρξη της εφαρμογής της ρατσιστικής συμφωνίας ΕΕ-Τουρκίας που συνυπέγραψε και συνεχίζει να εφαρμόζει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ μετράμε  δεκάδες χιλιάδες  πρόσφυγες εγκλωβισμένους στη χώρα.

Αντιστεκόμαστε ενωμένοι ενάντια στις πολιτικές της Ε.Ε., των ΗΠΑ και της ελληνικής κυβέρνησης, των κλειστών συνόρων για τους πρόσφυγες και των ανοικτών για τους «επενδυτές» και τα διεθνή τραστ τα οποία χρειάζονται τα πλοία του ΝΑΤΟ για την «αποτροπή» των προσφύγων που ζητούν σωτηρία.

Οι εργαζόμενοι στην Ελλάδα έχουν κάθε λόγο να υπερασπίζονται τα δικαιώματα των προσφύγων και να απομονώνουν κάθε φωνή ρατσισμού και φασισμού γιατί η υπεράσπιση τους είναι υπεράσπιση της ανθρώπινης αξιοπρέπειας, είναι υπεράσπιση του φτωχού και του διωγμένου, είναι αντίσταση στην βαρβαρότητα αυτών που κλείνουν τα σύνορα και καταδικάζουν εκατομμύρια ανθρώπους στην ασφυξία των πολέμων. Γιατί οι πολιτικές που έσπρωξαν τους πρόσφυγες χιλιόμετρα μακριά από τον τόπο τους, καταδικάζουν και τους περισσότερους από μας στη φτώχεια, στην ανεργία, στη συνεχή αβεβαιότητα για την επιβίωσή μας, στην διαρκή ανασφάλεια για την ειρήνη και στη δική μας περιοχή.

Η κυβέρνηση εκβιάζει τους πρόσφυγες ότι δεν έχουν καμία άλλη επιλογή από το να είναι με σκυμμένο κεφάλι γιατί είναι «φιλοξενούμενοι», ενώ συκοφαντεί την αλληλεγγύη και κατηγορεί όποιον συμπαραστέκεται στα δίκαια αιτήματά τους πως τους υποκινεί σε εξέγερση και «παράνομες» ενέργειες. Την ίδια ώρα ζητάει μεγαλύτερη αυστηρότητα στην τήρηση της Συμφωνίας ΕΕ-Τουρκίας. Ετοιμάζει νέα κλειστά στρατόπεδα-φυλακές για πρόσφυγες από συγκεκριμένες χώρες καταγωγής και για όσους θεωρηθεί ότι παραβαίνουν τους κανόνες. Μοιράζει αμέτρητα χρήματα σε ΜΚΟ ενώ οι ανάγκες για σίτιση, στέγαση και περίθαλψη δεν ικανοποιούνται ούτε στο ελάχιστο. Τους στερεί το δικαιώματα στην εκπαίδευση και την υγεία. Απορρίπτει μαζικά τις αιτήσεις ασύλου.

Η ΕΕ κλείνει τα σύνορά της και με την στήριξη της κυβέρνησης βάζει στο παιχνίδι την πολεμική συμμορία του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο, με διακηρυγμένο στόχο τη μείωση των προσφυγικών ροών. Θεωρεί όλους τους πρόσφυγες παράνομους και δεν τους επιτρέπει να ταξιδέψουν. Επιστρέφει μαζικά πρόσφυγες στην Τουρκία, τη χώρα των μαζικών απελάσεων, του αυταρχισμού και των βασανιστηρίων. Τους στέλνει πίσω στις εμπόλεμες περιοχές και σε χώρες που δεν παρέχουν καμία προστασία γι’ αυτούς, όπως η Λιβύη. Στηρίζουμε μέχρι τέλους τον αγώνα των προσφύγων για ζωή και αξιοπρέπεια.

Σας καλούμε να αγωνιστούμε μαζί ενάντια στα τείχη που υψώνονται ανάμεσα στους λαούς, ενάντια στο ρατσιστικό και φασιστικό δηλητήριο που σπέρνεται σε όλη την Ευρώπη και στην Αμερική.

ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΣΒΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟ – ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου