Τελευταία πρόβλεψη: Με τι καιρό θα πετάξουμε χαρταετό

Με λιακάδες, υψηλές θερμοκρασίες και νοτιάδες θα κυλήσει ο καιρός μέχρι αύριο, Καθαρά Δευτέρα.
Μετά την ηλιόλουστη Κυριακή, την Καθαρά Δευτέρα περιμένουμε αραιές νεφώσεις που κατά διαστήματα θα πυκνώνουν, ενώ το πρωί θα έχουμε ομίχλες στα ηπειρωτικά και χρειάζεται προσοχή στην οδήγηση.

Βροχή δεν αναμένεται πουθενά , όμως από το βράδυ της Δευτέρας, τα σύννεφα θα πυκνώσουν στη δυτική και βορειοδυτική Ελλάδα, κυρίως στην Ήπειρο όπου περιμένουμε και τις πρώτες βροχές. Αυτές οι βροχές θα είναι και το προοίμιο της κακοκαιρίας που ουσιαστικά θα έρθει από την Τρίτη, με καταιγίδες, βροχές, χιόνια στα βουνά, θυελλώδεις νοτιάδες που θα γυρίσουν σε βοριάδες και πτώση θερμοκρασίας.
Σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, τη Δευτέρα προβλέπονται αραιές νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν και από το βραδύ στα δυτικά θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Κατά τόπους περιορισμένη ορατότητα η ομίχλη τις πρωινές ώρες. Ευνοείται η μεταφορά σκόνης στα νότια. Άνεμοι νοτιοδυτικοί έως 6 και βαθμιαία στο νοτιοδυτικό Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία χωρίς αξιόλογη μεταβολή.
Αναλυτικά:
Μακεδονία, Θράκη
καιρός: αραιές νεφώσεις που από το βραδύ θα πυκνώσουν. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες. Άνεμοι: μεταβλητοί 3 με 4 και βαθμιαία από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 06 έως 22 βαθμούς κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία η ελαχίστη κατά τόπους 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.
Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος.
καιρός: λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και από το βραδύ θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα η ομίχλη τις πρωινές ώρες. Άνεμοι: νότιοι νοτιοδυτικοί 3 με 5 και βαθμιαία τοπικά 6 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 07 έως 21 βαθμούς κελσίου. Στην Ήπειρο κατά τόπους η ελαχίστη 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.
Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
καιρός: γενικά αίθριος. Βαθμιαία θα αναπτυχθούν αραιές νεφώσεις που το βραδύ θα πυκνώσουν. Άνεμοι: δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 06 έως 23 βαθμούς κελσίου.
Κυκλάδες, Κρήτη
καιρός: γενικά αίθριος. Βαθμιαία θα αναπτυχθούν αραιές νεφώσεις που το βραδύ θα πυκνώσουν. Άνεμοι: δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 6 και βαθμιαία τοπικά 7 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 11 έως 21 βαθμούς κελσίου.
Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
καιρός: λίγες νεφώσεις που από το βραδύ θα αυξηθούν. Άνεμοι: στα βόρεια από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ. Στα νότια από δυτικές διευθύνσεις 4 με 5 και βαθμιαία νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 10 έως 20 βαθμούς κελσίου.
Αττική
καιρός: γενικά αίθριος. Βαθμιαία θα αναπτυχθούν αραιές νεφώσεις που το βραδύ θα πυκνώσουν. Άνεμοι: δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 08 έως 22 βαθμούς κελσίου.
Θεσσαλονίκη
καιρός: αραιές νεφώσεις που από το βραδύ θα πυκνώσουν. Άνεμοι: μεταβλητοί και βαθμιαία από νότιες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 08 έως 19 βαθμούς κελσίου.
enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου