Εκδήλωση ΚΝΕ Λέσβου για τις Φυσικές Καταστροφές

Η Τομεακή Οργάνωση Λέσβου της ΚΝΕ πραγματοποιεί εκδήλωση την Τρίτη 2 Απρίλη στην Αίθουσα Β' στο Κτίριο της Θάλασσας στο λόφο του Πα-νεπιστημίου με θέμα: "Φυσικές Καταστροφές: Υπάρχει δυνατότητα πρόληψης και αντιμετώπισης τους ή ο άνθρωπος έρμαιο των φυσικών φαινομένων" με ομιλητή το Σταύρο Τάσσο, σεισμολόγο, βουλευτή Λέσβου του ΚΚΕ.

Βρίσα 2017, Μάνδρα 2018, Μάτι 2018
ΠΑΝΩ ΑΠΟ 130 ΑΝΘΡΩΠΙΝΕΣ ΖΩΕΣ ΧΑΜΕΝΕΣ,
ΛΑΪΚΕΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΕΣ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΕΣ ΕΚΤΑΣΕΙΣ ΚΑΤΕΣΤΡΑΜΜΕΝΕΣ...
Είναι σύγχρονο στον 21ο αιώνα να είμαστε απροστάτευτοι μπροστά στις κάθε είδους φυσικές καταστροφές;
Φταίνε «τα ακραία καιρικά φαινόμενα», «η "ανικανότητα" κάποιων υπευ-θύνων», «η κακιά η ώρα»;
Η ανυπαρξία υποδομών και σχεδιασμού προστασίας της ζωής, η υποχρημα-τοδότηση, οι ελλείψεις σε προσωπικό και εξοπλισμό στην Πυροσβεστική και στην Πολιτική Προστασία, οι τεράστιες καθυστερήσεις στις αποζημιώσεις, στην αποκατάσταση κτιριακών και άλλων υποδομών δεν αποτελούν τυχαία γεγονότα.
Είναι προδιαγεγραμμένο έγκλημα σε βάρος των λαϊκών αναγκών που υλο-ποιούν από κοινού ΕΕ-κυβέρνηση-κεφάλαιο! Η ΕΕ και η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ αποδεικνύονται γαλαντόμοι στη στήριξη των κερδών επιχειρηματι-κών ομίλων, βιομηχάνων, εφοπλιστών με ζεστό κρατικό χρήμα, όχι όμως στην προστασία την ανθρώπινης ζωής. Αυτό μαρτυρά ο απαράδεκτος "Ο-δηγός ανάλυσης κόστους - οφέλους" της ΕΕ, που αντιμετωπίζει την αν-θρώπινη ζωή ως "κόστος" και μόνο "όφελος" τα επιχειρηματικά κέρδη. «Είναι οικονομικά αποδοτικότερο να προστατευθούν από την πλημμύρα εκείνοι με τα μεγαλύτερα περιουσιακά στοιχεία από το να προστατευθούν εκείνοι που είναι φτωχοί και με πενιχρά περιουσια-κά στοιχεία»
Δεν είναι ούτε "φυσικό", ούτε "αναπόφευκτο" να καίγονται ζωντανοί άν-θρωποι το καλοκαίρι, να πνίγονται με την πρώτη μπόρα κάθε φθινόπωρο ή χειμώνα!
Δεν έχουμε δύο ζωές να τους χαρίσουμε τη μία! Δυναμώνουμε τη διεκδί-κηση για αντισεισμικά, αντιπλημμυρικά και αντιπυρικά έργα, για ουσιαστικά μέτρα προστασίας της ανθρώπινης ζωής, των λαϊκών περιουσιών, του φυ-σικού περιβάλλοντος, για αποκατάσταση όλων των καταστροφών και απο-ζημίωση των πληγέντων.

ΕΧΟΥΜΕ ΕΠΙΛΟΓΗ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΚΟΣΤΙΣΕΙ!
Δυναμώνοντας το ΚΚΕ σε όλες τις κάλπες:
Λέμε το πιο δυνατό όχι στην ΕΕ και τα κόμματα που τη στηρίζουν και παζαρεύουν τις ζωές μας!
Λέμε ένα δυνατό ναι στη ζωή που μας αξίζει!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου