Επίσκεψη Γ.Πάλλη στην Αγιάσο και στο Αναγνωστήριο Αγιάσου

Εν μέσω των προετοιμασιών για τις φετινές αποκριάτικες εκδηλώσεις και λίγες ημέρες μετά την οριστικοποίηση της χρηματοδότησης, μέσω του προγράμματος Leader 2014-2020, της αποκατάστασης της στέγης αλλά και της συνολικής λειτουργικότητας του θεάτρου του Αναγνωστηρίου Αγιάσου –μετά τον καταστροφικό χιονιά του 2017, ο βουλευτής Λέσβου Γιώργος Πάλλης βρέθηκε στην περιοχή για να συνομιλήσει με τον Πρόεδρο του ΔΣ, Κλεάνθη Κορομηλά και να καταγράψει τις αντιδράσεις των κατοίκων.
Στη συνάντηση συμμετείχε και η Εριφύλη Χιωτέλλη, υποψήφια δήμαρχος για το Δήμο Μυτιλήνης. Ο Πρόεδρος δήλωσε σαφώς ανακουφισμένος που το Αναγνωστήριο θα μπορέσει να συνεχίσει τη δράση του προς όφελος της διατήρησης της τοπικής παράδοσης και της λεσβιακής πολιτιστικής ανάπτυξης. Παράλληλα, ζήτησε τη βοήθεια της Πολιτείας και κατά τις διαδικασίες εκταμίευσης των χρημάτων.

Ο Γ. Πάλλης διαβεβαίωσε τον κ. Κορομηλά ότι η προσπάθεια στήριξης του σωματείου θα συνεχιστεί, ενώ τόνισε την ανάγκη έγκαιρης έγκρισης όλων των απαραίτητων μελετών και έκδοσης των σχετικών αδειών, ώστε να μην καθυστερήσει η χρηματοδότηση. Σε κάθε περίπτωση, τον πρώτο λόγο τον έχει η τοπική κοινότητα, πολιτιστικός πνεύμονας της οποίας και ουσιαστικό αναπτυξιακό εργαλείο είναι το συγκεκριμένο σωματείο, είπε ο βουλευτής Ν. Λέσβου, ο οποίος δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στις ευκαιρίες που παρουσιάζονται με την αυτοδιοικητική μεταρρύθμιση του Κλεισθένη Ι και τη διαίρεση του Δήμου Λέσβου. Επί του θέματος, η Εριφύλη Χιωτέλλη ανέπτυξε το ρόλο των νέων κοινοτικών συμβουλίων, καταλήγοντας χαρακτηριστικά «γίνεστε και πάλι κύριοι του τόπου σας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου