"Δεκάδες φοιτητές στα τμήματα του Πανεπιστημίου Αιγαίου στη Μυτιλήνη έκαναν τη διαφορά ψηφίζοντας Πανσπουδαστική "

Οι φετινές φοιτητικές εκλογές δεν ήταν "μια απ' τα ίδια". Δεκάδες φοιτητές και φοιτήτριες στα τμήματα του Πανεπιστημίου Αιγαίου στη Μυτιλήνη έκαναν τη διαφορά ψηφίζοντας Πανσπουδαστική Κίνηση Συνεργασίας προσπερνώντας τις πιέσεις, την ανοιχτή τρομοκρατία της παράταξης της Νέας Δημοκρατίας. Δεν υπέκυψαν ούτε στον εκφυλισμό που προσπάθησαν να επιβάλλουν οι ΔΑΠ- ΠΑΣΠ καλλιεργώντας ότι "στις φοιτητικές εκλογές ψηφίζεις για τις σημειώσεις" , ούτε στην άγρια νοθεία με την παραβίαση της μυστικής ψηφοφορίας , τις προσπάθειες εξαγοράς, χρηματισμού και άλλα.

Η άνοδος σε ψήφους και ποσοστά της Πανσπουδαστικής ΚΣ πανελλαδικά και στο νησί μας αποτελεί ένα ελπιδοφόρο μήνυμα ότι μπορεί να δυναμώσει η αμφισβήτηση στο δήθεν ρεαλισμό του συμβιβασμού και της υποταγής. Μπορεί να μπει τέλος στη διάλυση και τον εκφυλισμό των φοιτητικών συλλόγων της Μυτιλήνης μόνο με τη συμμετοχή των ίδιων των φοιτητών.
Τα μέλη και οι φίλοι της ΚΝΕ θα συνεχίσουμε να δίνουμε τον καλύτερο μας εαυτό σε αυτή την προσπάθεια, για Γενικές Συνελεύσεις ζωντανές και όχι "παρωδία" όπως τις έχουν μετατρέψει η ΔΑΠ και η ΠΑΣΠ, για να δυναμώσει η σύγκρουση με την πολιτική κυβέρνησης-ΕΕ-κεφαλαίου, να δυναμώσει η διεκδίκηση για τις σπουδές και τη ζωή που μας αξίζουν, για τα οξυμένα προβλήματα στη σίτιση και τη στέγαση των φοιτητών στο νησί.
Οι φοιτητές έχουμε αξιοπρέπεια, ιδανικά και αξίες! Έχουμε όνειρα για το μέλλον μας και αυτά μπορούν να γίνουν πραγματικότητα μόνο μέσα από τον κοινό, συλλογικά οργανωμένο αγώνα. Σε αυτόν βρίσκεται η θέση κάθε φοιτητή και φοιτήτριας που αγωνιά για τις σπουδές και το μέλλον του.
Καλούμε όλους τους φοιτητές, ανεξάρτητα από την επιλογή που έκαναν στις 10 Απρίλη, να σταθούν με ψηλά το κεφάλι, να βγουν οι ίδιοι μπροστά για τις ανάγκες τους !Μαζί έχουμε τη δύναμη!
Τομεακό Συμβούλιο Λέσβου

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΑΜΠΑΤΙΕΛΟΥ, ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΤΟΥ ΚΣ ΤΗΣ ΚΝΕ, ΓΙΑ ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΤΩΝ ΦΟΙΤΗΤΙΚΩΝ–ΣΠΟΥΔΑΣΤΙΚΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ

Με βάση τα μέχρι στιγμής αποτελέσματα, η Πανσπουδαστική ΚΣ, το ψηφοδέλτιο που συγκροτούν τα μέλη και οι φίλοι της ΚΝΕ μαζί με πολλούς ακόμα αγωνιστές φοιτητές, καταγράφει τη μεγαλύτερη άνοδο σε ψήφους και ποσοστά σε Πανεπιστήμια και ΤΕΙ, ενώ αναδεικνύεται και φέτος σε 2η δύναμη πανελλαδικά, κατακτώντας μάλιστα νέες πρωτιές σε μεγάλα ιδρύματα, όπως στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων.

Οι χιλιάδες φοιτητές που συμμετείχαν στις φοιτητικές και σπουδαστικές εκλογές γύρισαν την πλάτη στο κάλεσμα του ΣΥΡΙΖΑ και του ίδιου του Τσίπρα, όπως και στις πολυδιαφημισμένες μεταρρυθμίσεις στην ανώτατη εκπαίδευση, αφήνοντας για μια ακόμα χρονιά την κυβερνητική παράταξη στην πλήρη ανυποληψία.

Μέσα στους φοιτητές δυναμώνει ένα ριζοσπαστικό ρεύμα, κάτι που πρέπει να επιστεγαστεί στις εκλογικές μάχες του επόμενου διαστήματος με την ισχυροποίηση του ΚΚΕ παντού. Όσοι στήριξαν τα ψηφοδέλτια της Πανσπουδαστικής ΚΣ, αλλά και πολλοί ακόμα που προβληματίζονται και αγωνιούν για το παρόν και το μέλλον τους έχουν μεγάλη ευκαιρία: Μπορούν να δώσουν απάντηση σε κεφάλαιο και ΕΕ, στις κυβερνήσεις και τα κόμματα που την υπηρετούν και έχουν γράψει το σενάριο για τη νέα γενιά, στηρίζοντας τα ψηφοδέλτια του ΚΚΕ στις ευρωεκλογές και της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στις Δημοτικές και Περιφερειακές εκλογές. Ριχνόμαστε σε αυτές τις μάχες χωρίς να χάσουμε ούτε λεπτό.

Η Πανσπουδαστική ΚΣ αναδεικνύεται σε 1η δύναμη σε δεκάδες Συλλόγους πανελλαδικά. Είναι ελπιδοφόρα η ενίσχυση εκείνου του μπλοκ Συλλόγων που παίρνει και θα πάρει πάνω του την υπόθεση της αγωνιστικής ανασυγκρότησης του φοιτητικού κινήματος. Που θα μπει μπροστά για να ενισχυθεί η γραμμή της αντιπαράθεσης με τις κυβερνήσεις, την ΕΕ και το κεφάλαιο. Αυτό το μαχητικό τμήμα των φοιτητικών Συλλόγων, που εκφράζεται με το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών, αποτελεί και την ελπίδα για να μπει τέλος στη διάλυση και τον εκφυλισμό.

Αθήνα, 10/4/19                                                   Το Γραφείο Τύπου του ΚΣ της ΚΝΕΔεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου