Αρνηθήκαμε να συμμετάσχουμε σε μια συνεδρίαση παρωδία της ΕΛΜΕ μεταξύ «καφέ και τσιγάρου»

Συναδέλφισσες-οι  βρισκόμαστε μόλις δύο μέρες πριν την απεργία της 12ης Απριλίου που κήρυξε η ΟΛΜΕ στις 2-4-2019 , για το νομοσχέδιο με το οποίο η κυβέρνηση φτιάχνει ένα Λύκειο πιο ταξικό, με περιορισμό της Γενικής Παιδείας στη Β’ Λυκείου, με μετατροπή της Γ’ Λυκείου σε προπαρασκευαστικό έτος για τις εξετάσεις δηλαδή σε φροντιστήριο, με «αναβαθμισμένες» εξετάσεις στα πρότυπα των Πανελλαδικών για την απόκτηση του απολυτηρίου και η πλειοψηφία του  ΔΣ της ΕΛΜΕ ΛΕΣΒΟΥ (ΔΑΚΕ)  συνεχίζοντας το έργο απαξίωσης  του σωματείου, γίνεται ο καλύτερος σύμμαχος και αβανταδόρος της αντιδραστικής αντιεκπαιδευτικής κυβερνητικής πολιτικής.

Η Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών (ΠΑΜΕ) ζήτησε σύγκλιση του ΔΣ της ΕΛΜΕ με θέμα την Απεργία στις 3-4-2019,  η πλειοψηφία του  ΔΣ της ΕΛΜΕ ΛΕΣΒΟΥ (ΔΑΚΕ)  μέσω του αντιπροέδρου απάντησε στις 6-4-2019 και το όρισαν για τις 9-4-2019 παραμονές της απεργίας.
Δε φτάνει που τα αντανακλαστικά τους για τα πραγματικά προβλήματα και ζητήματα που αφορούν την εκπαιδευτική κοινότητα κινούνται σε ρυθμούς  χελώνας», μια ώρα πριν την συνεδρίαση, μας ζήτησαν να συνεδριάσουμε σε γνωστή καφετέρια της Μυτιλήνης. Αρνηθήκαμε να συμμετάσχουμε σε μια συνεδρίαση παρωδία μεταξύ «καφέ και τσιγάρου» ρίχνοντας περισσότερο νερό στο μύλο της απαξίωσης που καλλιεργούν οι συμβιβασμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες και παρατάξεις των ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ και των λοιπών «φτωχών» συγγενών τους.

ΑΠΑΝΤΑΜΕ ΜΕ ΜΑΖΙΚΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗΝ
ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 12 ΑΠΡΙΛΗ

Να μην περάσουν τα σχέδια του Υπουργείου της ΕΕ και του ΟΟΣΑ που υπαγορεύονται από τα κέρδη και τις ανάγκες του Κεφαλαίου.
Μαζί με τους εργαζόμενους γονείς και τους μαθητές αγωνιζόμαστε για ένα πραγματικά δημόσιο και δωρεάν σχολείο, για όλα τα παιδιά, που θα μορφώνει και δεν θα εξοντώνει!
Διεκδικούμε:
Αποσύνδεση του Λυκείου από την είσοδο σε ΑΕΙ και ΤΕΙ.
Απεριόριστη δυνατότητα πολλαπλών επιλογών προτίμησης, με δικαίωμα επανάληψης της διαδικασίας όσες φορές επιθυμούν οι υποψήφιοι και κατοχύρωση βαθμολογίας μαθημάτων και για τις επόμενες χρονιές.
Όχι στις αντιεπιστημονικές αλλαγές στο αναλυτικό πρόγραμμα και τα προγράμματα σπουδών.
Όχι στην απαξίωση μαθημάτων και αντικειμένων.
20 μαθητές στα τμήματα Γυμνασίου και Γενικής Παιδείας του Λυκείου - 15 μαθητές στους προσανατολισμούς- 10 μαθητές στα εργαστήρια.
Πρόσθετη Διδακτική Στήριξη και Ενισχυτική διδασκαλία από την έναρξη της σχολικής χρονιάς με όλο το απαραίτητο προσωπικό.
Πραγματική αναβάθμιση της Επαγγελματικής Εκπαίδευσης σε υποδομές και προσωπικό. Δουλειά με δικαιώματα για τη νέα γενιά. Το ποσοστό 10% της εισαγωγής στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής να παραμείνει επ᾽ αόριστον και να ισχύσει και για τα υπόλοιπα τμήματα ΤΕΙ που συγχωνεύτηκαν με ΑΕΙ.

Δεν κάνουμε βήμα πίσω από το σύνολο των διεκδικήσεων μας για όλα τα δικαιώματα μας:
για όλα όσα μας έκλεψαν τα προηγούμενα χρόνια
για αυξήσεις στους μισθούς μας, για την επαναφορά 13ου και 14ου μισθού
για την κατάργηση όλων των αντιασφαλιστικών νόμων που οδηγούν έως τα 67 χρόνια μέσα στην τάξη
για τις προσλήψεις μόνιμων εκπαιδευτικών και τη μονιμοποίηση όλων των αναπληρωτών
για την χρηματοδότηση των σχολείων και των σχολικών επιτροπών στο ύψος των πραγματικών αναγκών!

Θέλουμε να δουλεύουμε και να ζούμε με αξιοπρέπεια!
ΝΑ ΑΠΟΣΥΡΘΕΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ Η ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΛΥΚΕΙΟ!
Εκπαιδευτικοί, γονείς και μαθητές να οργανώσουν την πάλη ενάντια στα σχέδια της κυβέρνησης!
ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ 12 ΑΠΡΙΛΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου