Να απομονώσει ο λαός της Λέσβου τους νοσταλγούς της χούντας και τους υποστηρικτές της Χρυσής Αυγής

Η συμπλήρωση 52 χρόνων από τη μαύρη επέτειο του στρατιωτικού πραξικοπήματος της 21ης Απρίλη 1967, αποτελεί ευκαιρία για να διδαχτούμε και να τιμήσουμε την προσφορά και τη μνήμη των θυμάτων της χούντας, όλων όσοι φυλακίστηκαν, εξορίστηκαν, υπέστησαν βασανιστήρια, συνέβαλαν με κάθε μορφή στην ανάπτυξη της αντιδικτατορικής πάλης και όχι για να υμνήσουμε «τα έργα και τις ημέρες» της Χούντας.
Η επιβολή της δικτατορίας το 1967, δεν προέκυψε από το πουθενά, γεννήθηκε από την κρίση του αστικού πολιτικού συστήματος και βρήκε έτοιμο το ιδεολογικοπολιτικό πλαίσιο, με κύριο χαρακτηριστικό τον αντικομμουνισμό και τους μηχανισμούς καταστολής του μετεμφυλιακού κράτους.

Είχε την ανοχή και στήριξη των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ, υπηρέτησε τους σχεδιασμούς τους, άνοιξε το δρόμο για την τουρκική εισβολή και κατοχή στην Κύπρο.

Η πείρα και τα συμπεράσματα από την πάλη κατά της χούντας αποκτούν σημαντική και διαχρονική αξία.

Καλούμε το λαό της Λέσβου να απομονώσει τους νοσταλγούς της χούντας και τους απόγονους των βασανιστών του ΕΑΤ-ΕΣΑ, τη ναζιστική, εγκληματική Χρυσή Αυγή και τους υποστηρικτές της, όσων προσπαθούν να χύσουν το φασιστικό, ρατσιστικό της δηλητήριο ιδιαίτερα στη νεολαία αλλά και όλους όσοι κλείνουν το μάτι στην ακροδεξιά και ψαρεύουν ψήφους στα βρωμόνερα της, που είτε φανερά είτε καλυμμένα εντάσσονται σε μια σειρά «ανεξάρτητα» και «εξαρτημένα» ψηφοδέλτια με συνειδητή ευθύνη των υποψήφιων δημάρχων και των πολιτικών δυνάμεων που τους στηρίζουν, επιδιώκοντας να τους αναγάγουν σε δήθεν «αντι-συστημικό» παράγοντα και να τους προσδώσουν τάχα λαϊκό έρεισμα.

Οι αντιδραστικές, φασιστικές δυνάμεις είναι γέννημα θρέμμα του ίδιου του συστήματος, από αυτό τρέφονται και αυτό συντηρούν. Ο λαός μας έχει πλούσια αγωνιστική παράδοση και εμπειρία και δεν πρέπει να παγιδευτεί.

Είναι χρέος μας λοιπόν προς τους προγόνους μας, προς τους εκατοντάδες Λέσβιους αγωνιστές που συνελήφθησαν, ξυλοκοπήθηκαν και βασανίστηκαν, φυλακίστηκαν και εξορίστηκαν, από το δικτατορικό καθεστώς της 21ης Απρίλη 1967, να συνεχίσουμε την πάλη μας και κόντρα σε όλους εκείνους που κρατάνε τη σημαία της ΕΕ και του ΝΑΤΟ, που συγκυβέρνησαν με ακροδεξιούς, που δεν παίρνουν μέτρα για να τελειώσει επιτέλους η δίκη της ναζιστικής, εγκληματικής οργάνωσης, που στήνουν κάλπικα «προοδευτικά μέτωπα» για τη δήθεν αντιμετώπιση της ακροδεξιάς στην Ελλάδα και την ΕΕ.

Να δυναμώσουμε τον αγώνα μας για κοινωνική πρόοδο και λαϊκή ευημερία, για το δικαίωμα να αποφασίζει ο λαός με κριτήριο το δικό του συμφέρον. Να ενισχύσουμε τη Λαϊκή Συσπείρωση και το ΚΚΕ σε όλες τις κάλπες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου