Επισκέψεις της Εριφύλης Χιωτέλλη

Σε χώρους δουλειάς και τις γειτονιές της πόλης περιόδευσε η Εριφύλη Χιωτέλλη, τις δύο προηγούμενης ημέρες.Έτσι, την Δευτέρα, μαζί με υποψήφιους της Πυξίδας βρέθηκε στο Γηροκομείο Μυτιλήνης, όπου συνομίλησε με τους  εργαζόμενους και ενημερώθηκε για τα προβλήματα τους και στη συνέχεια το Νοσοκομείο.


Πέρασε από τα περισσότερα τμήματα και  τις υπηρεσίες και συνομίλησε με τους εργαζόμενους, ενώ συναντήθηκε με τους συνδικαλιστές  του Συλλόγου Εργαζομένων του Βοστάνειου, οι οποίοι την ενημέρωσαν για όλα τα θέματα που τους απασχολούν, ως εργαζόμενοι στο Νοσοκομείο μας, δίνοντας από την πλευρά τους ιδιαίτερη έμφαση σε θέματα στελέχωσης αλλά και διοίκησης του ιδρύματος.

Από την πλευρά της η Εριφύλη Χιωτέλλη, είπε στους εργαζόμενους, ότι παρότι τα ζητήματα του Νοσοκομείου δεν είναι της άμεσης  αρμοδιότητας τους Δήμου,  αυτός μπορεί να βοηθήσει,  να διευκολύνει αλλά και να ενισχύσει πλευρές της υγειονομικής κάλυψης των κατοίκων του δήμου και κατ΄ επέκταση του νοσοκομείου.


    "Σχεδιάζουμε μια συγκεκριμένη πολιτική Δημόσιας Υγείας για τον νέο Δήμο Μυτιλήνης", είπε η Εριφύλη Χιωτέλλη,

    "Κομβικό σημείο σε αυτόν τον σχεδιασμό μας είναι η στήριξη και η ενίσχυση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας. Αυτή η στήριξη και η ενίσχυση θα έχει θετικές επιπτώσεις και στην λειτουργία του Νοσοκομείου, μέσω της αποσυμφόρησης που θα προκύψει στα εξωτερικά ιατρεία και το ΤΕΠ. Σε αυτή την κατεύθυνση επίσης ο Δήμος Μυτιλήνης, θα ενισχύσει και την επέκταση του δικτύου των ΤΟΜΥ, μέσω της παραχώρησης χώρων στέγασής τους.

    Επιπλέον ο Δήμος μας, ήδη παραχωρεί στέγη σε αρκετούς γιατρούς οι οποίοι στελεχώνουν δομές Πρωτοβάθμιας Υγείας στο νησί μας. Αυτή την πρακτική σκοπεύουμε να την επεκτείνουμε, έτσι ώστε να δώσουμε περισσότερα κίνητρα σε γιατρούς προκειμένου να στελεχώσουν αποτελεσματικά αυτές τις δομές."


Τέλος η Εριφύλη Χιωτέλλη, σημείωσε την ανάγκη σύναψης  μνημονίου συνεργασίας μεταξύ Δήμου και Νοσοκομείου αλλά και της 2ης ΔΥΠΕ, στα πλαίσια της υλοποίησης της πολιτικής Δημόσιας Υγείας του Δήμου Μυτιλήνης,ενώ ενημέρωσε τους εργαζόμενους, ότι βλέπει θετικά και το ζήτημα δημιουργίας παιδικού σταθμού  που  θα εξυπηρετεί τις χίλιες σχεδόν οικογένειες του συνόλου των εργαζομένων.

Στα Δικαστήρια το Υπουργείο Αιγαίου και τη Χρυσουμαλλούσα

Την Τρίτη το πρωί η Εριφύλη Χιωτέλλη, μαζί με υποψηφίους της Πυξίδας, επισκέφθηκε τα Δικαστήρια και το Υπουργείο Αιγαίου, ενώ το απόγευμα περιόδευσε στην Χρυσομαλλούσα.

Μετά το τέλος της χθεσινής περιοδείας της η Εριφύλη Χιωτέλλη έκανε την παρακάτω δήλωση:

    "Δεν περπατάμε την πόλη μας σαν ξένοι, για να την γνωρίσουμε τώρα. Ζούμε εδώ και αναγκαστικά, επειδή έτσι πρέπει να φτιαχτεί το ψηφοδελτιό μας, οι περισσότεροι υποψήφιοι και υποψήφιες της Πυξίδας είναι δημότες της. Είμαστε κομμάτι αυτού του τόπου.

    Δεν παύει όμως να μας εκπλήσσει η πόλη μας. Για το πόσο ωραία είναι αλλά και για το πόσο καλύτερη και ομορφότερη μπορεί να γίνει!"


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου