Περιοδεία στην Αγιάσο από τον Παναγιώτη Ζαφειρίου

Ο υποψήφιος Δήμαρχος Μυτιλήνης Παναγιώτης Ζαφειρίου συνοδευόμενος από υποψηφίους δημοτικούς συμβούλους του ανεξάρτητου συνδυασμού του "Η ΛΕΣΒΟΣ ΟΠΩΣ ΤΗΣ ΑΞΙΖΕΙ"  και συγκεκριμένα τους Δέσποινα Βερναδου, Χρήστο Αντωνακέλλη, Ιακωβο Βρανη, Ιωαννη Μολυβιατη, Κωνσταντίνο Στεφανου, Ευστρατία Βερναδου, Μαρία Σιταρα και Παναγιώτη Λύμπο, επισκέφτηκε το χωριό της Αγιάσου καθώς και το παραδοσιακό αναγνωστήριο.

Ο υποψήφιος Δήμαρχος μαζί με την κυρία Δέσποινα Βερναδου με καταγωγή από την Αγιασο, αφού πρώτα επισκέφθηκαν τον Ι.Ν. Κοιμήσεως της Θεοτόκου, συνέχισαν την περιοδεία σε διαφορα καταστήματα και καφενεία ακούγοντας και καταγραφοντας προβλήματα δημοτών. Στη συνέχεια βρέθηκαν στο αναγνωστήριο, όπου και συνομίλησαν  με τον πρόεδρο του αναγνωστηρίου κ. Κλεάνθη Κορομηλα. Ιδιαίτερη εντύπωση δημιούγησε το πλούσιο πολιτιστικό έργο που επιτελεί το αναγνωστήριο στην ευρύτερη περιοχή της Αγιασου, αλλα και η συμβολή αυτού στην αναβαθμιση της ποιότητας ζωής του χωριού με την αξιόλογη πολιτιστική κληρονομια που περναει από γενια σε γενια,  όπως είναι η ιστορία της εκμάθησης μουσικών οργάνων στα παιδιά του χωρίου και οι θεατρικές παραστασεις. Το σημαντικότετο όμως είναι η εκμάθηση του πιο παραδοσιακού μουσικού οργάνου που χαρακτηρίζει την Αγιασο και αυτό δεν είναι αλλο από το σαντούρι.
Τη σκυταλη πήρε στη συνέχεια το θέμα της εκτεταμένης ζημίας του κτηρίου του αναγνωστηρίου, η οποία αγγιξε το ποσό του 1,5 εκατομμυρίου ευρώ. Βέβαια χρήζουν αναφορας οι αξιέπαινες ενέργειες  της Γενικής Γραμματείας Αγροτικής Πολιτικής & Διαχείρισης Κοινοτικών Πόρων, καθώς και η συνεργασία του
Γενικού Γραμματέα κ. Χαραλαμπου Κασίμη με τον βουλευτή Λέσβου κ. Γιώργο Παλλη, οι οποίοι μερίμνησαν να βρεθούν πόροι 510.000 ευρώ μέσα από ένταξη του αναγνωστήριο σε πρόγραμα λίντερ. Ο Παναγιώτης Ζαφειρίου επικροτώντας αυτή την πρωτοβουλία επεσήμανε το πόσο σημαντική είναι η προτροπή όλων των αρμοδίων φορέων να συνδραμουν τα μέγιστα, προκειμένου αυτό το κόσμημα του πολιτισμού που ακούει στο όνομα Αναγνωστήριο Αγιασου, να συνεχίσει να λαμπει προσφέροντας απλόχερα πολιτισμό σε μικρούς και μεγαλους.
Με εκτίμηση και σεβασμό στο Λέσβιο δημότη και στον τόπο
Ο συνδυασμός «Η ΛΕΣΒΟΣ ΟΠΩΣ ΤΗΣ ΑΞΙΖΕΙ»


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου