ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΦΟΡΕΑ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΜΟΛΥΒΟΥ

ΠΛΟΥΣΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΝΕΟΙ ΣΤΟΧΟΙ ΚΑΙ ΟΡΑΜΑΤΑ
Συνήλθε το Σάββατο το απόγευμα 30 Μαρτίου 2019, στο Συνεδριακό Κέντρο Μολύβου, η τακτική γενική συνέλευση απολογισμού και πεπραγμένων του 2018 του Φορέα Τουρισμού Μολύβου και ανακοινώθηκε ο προγραμματισμός του 2019.
Στο πρώτο μέρος της συνεδρίασης παρουσιάστηκε αναλυτικά από την κ. Αφροδίτη Βατή, η σύγχρονη, γοητευτική και δια δραστική ιστοσελίδα του δικτύου μέσα από την οποία ο επισκέπτης μπορεί να περπατήσει την Λέσβο αλλά και να πληροφορηθεί τα πάντα για ένα ασφαλές ταξίδι στο νησί μας.

Στο δεύτερο μέρος της συνεδρίασης ο Πρόεδρος του Φορέα κ. Νικόλαος Μόλβαλης παρουσίασε στα μέλη και στους φίλους του δικτύου, τον πλούσιο διοικητικό απολογισμό της περασμένης χρονιάς και τον σχεδιασμό του 2019. Κυριότερα σημεία της παρουσίασης του κ. Μόλβαλη ήταν:

    Οι ενέργειες και δράσεις για την τουριστική προβολή της Λέσβου όπως η νέα μελέτη επικοινωνιακής στρατηγικής και οι καμπάνιες προβολής για την ανάκαμψη της τουριστικής ανάπτυξης, η ανάπτυξη και αναβάθμιση της ιστοσελίδας και των social media, οι ετήσιες εκδόσεις για την πληροφόρηση των επισκεπτών,  η συνεργασία και η επέκταση του brand στο αεροδρόμιο της Μυτιλήνης, στις πύλες εισόδου Πέτρας και Μυτιλήνης, η νέα ακτοπλοϊκή σύνδεση της Πέτρας με τα απέναντι παράλια και οι ενέργειες προβολής σε αυτή την κατεύθυνση
    Η ένταξη  δύο προτάσεων του Φορέα Τουρισμού Μολύβου  στην Πρόσκληση Παρεμβάσεων Δημοσίου Χαρακτήρα Τ.Π. CLLD/LEADER  που αφορούν την δημιουργία του Πολυχώρου Πολιτισμού Μολύβου, με συνολικό προϋπολογισμό έργου 243.146,80 € και το Διεθνές Φεστιβάλ Κιθάρας Αρίων με συνολικό προϋπολογισμό 57.746,50 €.
    Οι μεγάλες αθλητικές διοργανώσεις και τα διεθνή φεστιβάλ όπως οι Διεθνείς Ποδηλατικοί Αγώνες, το Φεστιβάλ Γαστρονομίας Λέσβου, το Διεθνές Φεστιβάλ Κιθάρας Αρίων, το Διεθνές Φεστιβάλ Ευεξίας Λέσβου, οι Διεθνείς Αγώνες Δρόμου Βουνού, καθώς και η υποστήριξη φεστιβάλ και πολιτιστικών δράσεων συλλογικών φορέων μελών του δικτύου.
    Οι δράσεις  και οι ενέργειες για την κοινωνική προσφορά, οι συνέργειες με διάφορους φορείς όπως η ΓΣΕΒΕ, ο ΣΕΤΕ, η Περιφερειακή Εφορεία Λέσβου του Σώματος Προσκόπων,  με μουσεία και πολιτιστικά ιδρύματα της Λέσβου και με πλήθος φορέων και συλλόγων που από κοινού διοργανώνονται οι περισσότερες διοργανώσεις και τα φεστιβάλ.
    Τα προνόμια που απολαμβάνουν τα μέλη που ανήκουν στο δίκτυο κάτω από την ομπρέλα του brand Lesvos the other Aegean.
    Οι στόχοι και ο προγραμματισμός για το 2019 με συνέχιση των ενεργειών και των δράσεων για την τουριστική ανάπτυξη της Λέσβου, την συνέχιση και ανάπτυξη όλων των μεγάλων διοργανώσεων θεσμών και η επέκτασή τους σε όλη την Λέσβο, η υλοποίηση του έργου Πολυχώρος Πολιτισμού Μολύβου και παράλληλα η υποστήριξη με τεχνικό εξοπλισμό όλων των δράσεων του δικτύου, η ανάπτυξη νέων πρωτοβουλιών και συνεργασιών για την προβολή της Λέσβου ως ενιαίος προορισμός.

Στην γενική συνέλευση έλαβαν τον λόγο και συνεχάρησαν τον Φορέα για την δράση του η  Περιφερειάρχης Β. Αιγαίου κ. Χριστιάνα Καλογήρου, ο κ. Γιάννης Σπιλάνης υποψήφιος Περιφερειάρχης, ο κ. Στρατής Ζαφείρης υποψήφιος Δήμαρχος, εκ μέρους του υποψηφίου Δημάρχου  κ. Ταξιάρχη Βέρρου ο κ. Βασίλης Βογιατζής, ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Λέσβου κ. Δημήτρης Βατής, ο Περιφερειακός Έφορος Λέσβου του Σώματος Προσκόπων κ. Στρατής Μπαλάσκας. Παραβρέθηκαν επίσης, ο αντιπεριφερειάρχης κ. Θώδορος Βαλσαμίδης, ο πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου, κ. Αλέξανδρος Ροδίτης, η εντεταλμένη περιφερειακή Σύμβουλος στον τουρισμό κ. Αγγελική Σαραντινού, ο πρώην αντιπεριφερειάρχης κ. Ηρακλής Βερβέρης, νυν και υποψήφιοι περιφερειακοί, δημοτικοί και τοπικοί σύμβουλοι, πρόεδροι τοπικών κοινοτήτων, πρόεδροι και εκπρόσωποι συνεργαζόμενων φορέων και συλλόγων.

Την Συνέλευση κάλυψε απευθείας ζωντανά ο Ιστότοπος ειδήσεων/ΜΜΕ Στο Νησί: https://www.facebook.com/stonisi.gr/videos/2396714957224082/

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΦΟΡΕΑ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΜΟΛΥΒΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου