Εξόρμηση: «Τα ανοιξιάτικα πουλιά του Κόλπου Καλλονής»

Το Κέντρο Περιβαλλοντικής Ενημέρωσης Καλλονής της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου σας προσκαλεί στις εξορμήσεις παρατήρησης πουλιών που διοργανώνει αυτό το Σαββατοκύριακο στο μεγαλύτερο υγρότοπο του νησιού, την Αλυκή Καλλονής.
Πιο συγκεκριμένα θα πραγματοποιηθούν οι εξής τρεις εξορμήσεις: Σάββατο 13/4 και ώρες 17:00-19:30, Κυριακή 14/4 και ώρες 10:00-12:00 και Κυριακή 14/4 και ώρες 17:00-19:30. Το σημείο συνάντησης είναι το τέλος του ασφαλτόδρομου που διατρέχει τη δυτική πλευρά της Αλυκής Καλλονής (προς Χωνί). Οι εξορμήσεις είναι αυτοτελείς όμως σίγουρα τα πουλιά που θα παρατηρηθούν δεν θα είναι ακριβώς τα ίδια καθώς βρισκόμαστε σε περίοδο μετανάστευσης!

Κάθε Απρίλιο οι υγρότοποι της Λέσβου υποδέχονται δεκάδες είδη μεταναστευτικών πουλιών που αναζητούν σε αυτούς καταφύγιο για ξεκούραση και ανεφοδιασμό ώστε να συνεχίσουν το ταξίδι τους βορειότερα -τα περισσότερα ξεχειμωνιάζουν στην Αφρική, κάτω από τη Σαχάρα!. Επίσης φτάνουν τα είδη που θα μείνουν στη Λέσβο για να αναπαραχθούν και να αναχωρήσουν ξανά στο τέλος του καλοκαιριού. Μαζί με αυτά διέρχονται ακόμη πολλά είδη μικρόπουλων και αρπακτικών. Αναμένεται να παρατηρήσουμε ερωδιούς, Χαλκόκοτες, Ποταμογλάρονα, Καλαμοκανάδες, Μαχητές, Βαλτότρυγγες, Λασπότρυγγες, Ποταμοσφυριχτές, Καστανόπαπιες, Βαρβάρες, Καλαμόκιρκους, Κιτρινοσουσουράδες, φυσικά Φλαμίνγκο και πολλά άλλα.

Το Κέντρο Περιβαλλοντικής Ενημέρωσης Καλλονής, λειτουργεί υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου. Για την ανοιξιάτικη περίοδο που διανύουμε είναι ανοιχτό για το κοινό τις καθημερινές ημέρες κατά τις ώρες 10:00-13:00. Εκτός από μεμονωμένους επισκέπτες, το Κέντρο δέχεται σχολεία και ομάδες επισκεπτών για περιήγηση στη μόνιμη έκθεση αλλά και συμμετοχή σε εκπαιδευτικά προγράμματα και δραστηριότητες - απαιτείται προ-συνεννόηση. Περισσότερες πληροφορίες για την ταυτότητα και τις δράσεις του Κέντρου Περιβαλλοντικής Ενημέρωσης Καλλονής μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα: www.pvaigaiou.gov.gr/kpekallonis https://kpenkallonis.wordpress.com/ και στη σελίδα στο Facebook https://www.facebook.com/kpenkallonis/.

Κέντρο Περιβαλλοντικής Ενημέρωσης Καλλονής
τηλ.: 22530-28091, 6972-809610 , e-mail: kpekallonis@pvaigaiou.gov.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου