Επιστολή βουλευτών Ανατ. Αιγαίου του ΣΥΡΙΖΑ για το πιλοτικό πρόγραμμα τουριστικής βίζας

Προς: Αν. Υπουργό Εξωτερικών κ. Σ. Αναγνωστοπούλου
Κοιν.: Υπουργό Εξωτερικών κ. Γ. Κατρούγκαλο
Υφυπ. Εξωτερικών κ. Μ. Μπόλαρη

Θέμα: Επέκταση του πιλοτικού προγράμματος χορήγησης τουριστικής βίζας βραχείας διάρκειας σε πολίτες τρίτων χωρών στα νησιά του Ανατολικού ΑιγαίουΑγαπητή κ. Αναπληρώτρια Υπουργέ,

Όπως γνωρίζετε, το πιλοτικό πρόγραμμα χορήγησης τουριστικής βίζας βραχείας διάρκειας σε πολίτες τρίτων χωρών για τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου έχει λειτουργήσει ευεργετικά για τον τουρισμό και την οικονομία των εν λόγω νησιών κατά την πρόσφατη κρίσιμη περίοδο.

Καθώς το Υπ. Εξωτερικών είχε εργαστεί με επιτυχία και για την περυσινή επέκταση εφαρμογής του προγράμματος, είμαστε βέβαιοι πως η μικρή καθυστέρηση που παρατηρείται φέτος στις σχετικές ανακοινώσεις δεν αποτελεί λόγο ανησυχίας και πως σύντομα θα έχουμε θετικές εξελίξεις.

Σε κάθε περίπτωση, παραμένουμε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε υποστήριξη μπορούμε να προσφέρουμε στην προώθηση του αιτήματος των κατοίκων και των φορέων των νησιών μας να λάβει το μέτρο αυτό έναν κατά το δυνατό μόνιμο χαρακτήρα, προκειμένου και η εφαρμογή του να είναι όσο γίνεται πιο απρόσκοπτη.


Με εκτίμηση,

Οι βουλευτές Ανατ. Αιγαίου ΣΥΡΙΖΑ
Γιώργος Πάλλης
Δημήτρης Γάκης
Ηλίας Καματερός
Ανδρέας Μιχαηλίδης
Δημήτρης Σεβαστάκης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου