Παρουσίασε το πρόγραμμα του για το Δήμο Δυτικής Λέσβου ο Ταξιάρχης Βέρρος

Έγιναν, χτες, το απόγευμα, στο δημοτικό Θέατρο Καλλονής η παρουσίαση του ψηφοδελτίου και του προγράμματος του υποψήφιου δημάρχου δυτικής Λέσβου κ. Ταξιάρχη Βέρρου. Απευθυνόμενος, στον κόσμο, που είχε κατακλύσει το δημοτικό θέατρο, κηρύσσοντας, ουσιαστικά, την εκκίνηση του προεκλογικού του αγώνα, ο Ταξιάρχης Βέρρος, μίλησε:

Για την συμμετοχή του, στην πρώτη γραμμή μαζί με τον Άρη Ελευθερίου και τη συντονιστική επιτροπή, άλλους αυτοδιοικητικούς, ομάδες πολιτών, και συντοπιτών, για την διάσπαση, μέχρι που η διάσπαση έγινε πράξη, ενώ άλλοι κρύβονταν ηπερίμεναν στην γωνία να αποτύχει το εγχείρημα.
Για την απόφασή του να θέσει υποψηφιότητα, γιατί δεν ανέχεται άλλο τον ρόλο του ανατολικού περιθωρίου για τον τόπο και επειδή πιστεύει ότι, επιτέλους, η δυτική Λέσβος αλλά και το νησί πρέπει να αλλάξουν νοοτροπία και να μπουν στον 21ο αιώνα με σύγχρονες μεθόδους.
Για τις σημερινές δυνατότητες εξεύρεσης πόρων, παρά τις δυσκολίες, που υπάρχουν, ώστε να γίνουν πραγματικότητα τα οράματα αρκεί να ξέρεις το πώς από πού και με ποιον θα τα απαιτήσεις και τεκμηριωμένα να το τολμάς.
Για την αναγκαιότητα των μετεκλογικών συνεργασιών με τις άλλες δημοτικές παρατάξεις αλλά και τον έτερο δήμο Μυτιλήνης.
Για το μεταναστευτικό και την απόλυτη αδυναμία της δυτικής Λέσβου αλλά και όλου του νησιού να σηκώσουν, το οποιοδήποτε, επί πλέον, βάρος συντασσόμενος μετους θεσμικούς φορείς και την φωνή της κοινωνίας που απαιτούν την άμεσηαποσυμφόρηση του νησιού, σημειώνοντας το βαρύ κόστος που έχει, ήδη, καταβληθεί, ειδικά, από τον τουρισμό του νησιού.
 Για τα προσόντα και τις ικανότητες των υποψηφίων συμβούλων και των συνεργατών του με τους οποίους θα θεμελιώσει την επόμενη μέρα τον νέο δήμο.
Ακολούθησε υπό μορφή video wall η περιληπτική παρουσίαση του προγράμματος του συνδυασμού με τις κάτωθι προτεραιότητες:
Αποπεράτωση και στήριξη βασικών υποδομών που υπάρχουν ή εκτελούνται στην δυτική Λέσβο (Λιμάνι Σιγρίου, Οδικοί άξονες, Πύλη Εισόδου Πέτρας)
 Διοικητική και ηλεκτρονική ανασυγκρότηση του δήμου
Οικονομικός σχεδιασμός με συγκεκριμένες στοχεύσεις
 Κοινωνική συνοχή και συγκράτηση του πληθυσμού
Αποκατάσταση του αισθήματος ασφάλειας των δημοτών
Ενίσχυση της επιχειρηματικότητας και της οικονομικής δραστηριότητας
Ανάδειξη ταυτότητας - brand- τοπικών προϊόντων
Αναβάθμιση των δημόσιων χώρων
 Προβολή και ανάδειξη της ιδιαίτερης ταυτότητας της δυτικής Λέσβου .
Ενθάρρυνση και συντονισμός του εθελοντισμού και της συμμετοχής των δημοτώνκαι με άξονες πάνω στους οποίους θα κινηθεί να ορίζονται:
Ο Αγροτικός Τομέας και ο Τουρισμός
 Η Επιχειρηματικότητα
 Ο Πολιτισμός Το Περιβάλλον και η Βιωσιμότητα
Η Ασφάλεια
 Η Χωροταξία και ο Πολεοδομικός σχεδιασμός
 Οι Κοινωνικές Υπηρεσίες
Το Αστικό Τοπίο και τα Μνημεία του
 Ο Δημόσιος Χώρος και το κτιριακό απόθεμα
 Ο Σχεδιασμός σε όλα τα επίπεδα
Η Καθημερινότητα
Η Ψηφιακή Ανασυγκρότηση
 Η Ταυτότητα και το «Βranding» τόπου και προϊόντων.
Κλείνοντας παρουσίασε τους 46, μέχρι στιγμής, υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους, του συνδυασμού, ευχαριστώντας τους; για την τιμή και την εμπιστοσύνη τους στο πρόσωπό του . Στις 8.30, ακολούθως, έγιναν τα εγκαίνια του εκλογικού κέντρου του συνδυασμού στην πλατεία της Καλλονής, όπου, προσφέρθηκαν τοπικά εδέσματα και μοιράστηκε το έντυπο πρόγραμμα του συνδυασμού.Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου