΄Μπουρίνι΄ cinema για όλους (Τρίτη 9.4.19)

Τρίτη 9.4.2019 , ώρα 20.30΄΄ Ρουσέλλειο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης
"Mαλένα"
μια δραματική, ρομαντική κωμωδία του Τζουζέπε Τορνατόρε Giuseppe Tornatore

 Η Μαλένα είναι μια όμορφη νεαρή χήρα η οποία προκαλεί τον ανδρικό πληθυσμό με κάθε εμφάνισή της, σε μια μικρή πόλη της Σικελίας λίγο πριν τον β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο .
 Ο Ρενάτο,ένας 13χρονος πιτσιρικάς δεν είναι ο μόνος που επιθυμεί την Μαλένα, αφού όλοι οι συμμαθητές του την ανακηρύσσουν σαν την ωραιότερη και πιο σέξυ του Casteluco, την ίδια στιγμή που όλοι οι άνδρες την κοιτούν με δέος όταν περπατάει στο δρόμο.
Η ταινία μας δείχνει την πορεία της πρωταγωνίστριας από την αξιοπρεπή ζωή στην πορνεία με σκοπό την επιβίωση, την ίδια στιγμή που στα μάτια του πιτσιρικά, η Μαλένα παραμένει το... απόρθητο κάστρο που αγγίζει μόνο στα όνειρά του.
Ένα κοινωνικό υπόστρωμα, αναδύεται απο τις συνθήκες-κυρίως στην επαρχία- με ανομολόγητους άγραφους νόμους, με υποθάλπτουσα ανάγκη για εκμετάλευση,απο ένστικτο,και όχι μόνο, με υποκρισία, αδιακρισία, με ανελέητη στάση στη μοναξιά και την ανάγκη του αδύναμου.. Έως ότου η Αγάπη και η κατανόηση θα εξιλεώσει και,ίσως,θα γιατρέψει τις πληγές και τις ενοχές που έμειναν πίσω..
 είσοδος ελεύθερη για τα μέλη (και για όποιον επιθυμεί να δεί την ταινία) 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου