Λαϊκή Συσπείρωση:σχόλιο για απάντηση συνδυασμού Παναγιώτη Ζαφειρίου

Με αφορμή την ανακοίνωση του υποψηφίου Δημάρχου Παναγιώτη Ζαφειρίου και του συνδυασμού «Η Λέσβος όπως μας αξίζει» που απευθύνεται - απαντάει στην παράταξή μας, θέλουμε κι εμείς να κάνουμε για ακόμα μια φορά σαφή τα εξής:

Πρώτον, είναι αντιφατικό ένας συνδυασμός να αυτοαποκαλείται «ανεξάρτητος» τη στιγμή που παραδέχεται ότι στο συνδυασμό υπάρχουν άνθρωποι από κάθε κομματική απόχρωση. Οι αποχρώσεις όλων είναι γνωστές στην μικρή μας κοινωνία.
Δεύτερον, κακώς η εν λόγω παράταξη στα επιχειρήματά της αναφέρει ότι είναι ανεξάρτητη επειδή έχει «άτομα που δεν έχουν κάνει επάγγελμα την πολιτική» απευθυνόμενη προς την Λαϊκή Συσπείρωση, σαν να υπονοεί το αντίθετο για την παράταξή μας. Επαναλαμβάνουμε, γιατί είναι ήδη γνωστό στην κοινωνία της Λέσβου που μας γνωρίζει, ότι το ψηφοδέλτιό μας αποτελείται από ανθρώπους αγωνιστές που βγάζουμε το ψωμάκι μας δουλεύοντας.
Τρίτον, το ερώτημα που πρέπει να απαντηθεί είναι εάν τα πολιτικά πιστεύω μένουν στην άκρη όχι μόνο θεωρητικά πριν τις εκλογές «για το καλό του τόπου» αλλά και κάθε φορά που θα τίθενται θέματα ουσίας στο Δημοτικό Συμβούλιο και θα πρέπει το Συμβούλιο να αντιδράσει στις αντιλαϊκές κυβερνητικές αποφάσεις, όποιο χρώμα κι αν έχουν αυτές. Η πρόσφατη ιστορία έχει επιβεβαιώσει το αντίθετο για όλους αυτούς που δηλώνουν ανεξάρτητοι πριν τις εκλογές αλλά μετά τις εκλογές θυμούνται ότι ανήκουν σε έναν πολιτικό χώρο, σε αυτόν που ανήκαν και πριν τις εκλογές δηλαδή. Αυτό το γνωρίζει όποιος έστω και επιφανειακά παρακολούθησε τις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου Λέσβου από το 2011 μέχρι και σήμερα. Άλλωστε οι αποφάσεις του κοινοβουλίου επηρεάζουν την Τοπική Διοίκηση η οποία ή θα πρέπει να σκύψει το κεφάλι και να τις εφαρμόσει ακόμα κι αν είναι αντιλαϊκές ή να τις αντιπαλέψει και να αγωνιστεί για το δίκιο των λαϊκών στρωμάτων.
Τέταρτον, πιστεύουμε ότι όλες οι παρατάξεις που ζητάνε την ψήφο του λαού στις εκλογές έχουν στον ένα ή στον άλλο βαθμό πρόσωπα ικανά, το ζήτημα όμως είναι τι πολιτική κατεύθυνση έχουν τα ικανά πρόσωπα, για ποιανού το συμφέρον θα παλεύουν: για του λαού ή για των μεγάλων επιχειρηματικών συμφερόντων;
Γιατί αυτό που πραγματικά αξίζει η Λέσβος είναι να έχει δημοτικές αρχές αγωνιστικές και διεκδικητικές, στο πλευρό των λαϊκών συμφερόντων, που χωρίς «ναι μεν αλλά» θα είναι κυριολεκτικά όλη μέρα στο δρόμο, θα λιώνουν τα παπούτσια τους μαζί με τη νεολαία, τους εργαζόμενους, του ανέργους, τους μικρομεσαίους αγρότες και τους αυτοαπασχολούμενους για υπερασπιστούν τα δίκια τους, δηλώνοντας κυριολεκτικά εξαρτημένες από τα συμφέροντα του λαού.
Μυτιλήνη 30 Απριλίου 2019
Για τη Λαϊκή Συσπείρωση Μυτιλήνης
Νίκη Τσιριγώτη – Υπ. Δήμαρχο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου