"Η αποτελεσματική κα Καλογήρου, έχει πετάξει λευκή πετσέτα και οι συνέπειες στα νησιά , είναι κάθε μέρα και περισσότερο εμφανείς"


Αγανάκτηση  για την αδιαφορία της κας Καλογήρου και της παράταξης της για τα θέματα που απασχολούν τα νησιά μας και τους κατοίκους τους , είναι το μόνο που διαπιστώνουμε στις συναντήσεις με φορείς και απλούς πολίτες.
Μια σειρά από παραδείγματα είναι ενδεικτικά:

Σε Σκάλα Καλλονής, Πλωμάρι, Μόλυβο, Πέτρα και Άναξο-Σκουτάρο είναι διάχυτος ο φόβος στο τουριστικό κλάδο ότι  η φετινή χρονιά θα είναι χειρότερη από την περσινή, τουλάχιστον στα έσοδα.
Κοινή διαπίστωση είναι ότι δεν υπάρχει καμία πρωτοβουλία συστηματικής και ορθής προβολής του τόπου, όταν στον ανταγωνισμό όλα έχουν αλλάξει. Και ρωτάνε: που είναι η Περιφέρεια; Η απάντηση είναι γνωστή: Αντί για τουριστική προβολή, η Περιφέρεια χρηματοδοτεί εκδηλώσεις. Άλλωστε το νέο σχέδιο προβολής μπορεί να περιμένει την μεθεπόμενη χρονιά και γι’ αυτό φταίνε αποκλειστικά οι ………υποψήφιοι μειοδότες που δεν έκαναν καλά τη δουλειά τους.
Μιλώντας με αγρότες και ιδιαίτερα ελαιοπαραγωγούς, διαπιστώνουμε  τον φόβο τους για τη φετινή παραγωγή ,  αφού τα μηνύματα που διαρρέουν στον τύπο σχετικά με τη σύμβαση δακοκτονίας είναι ανησυχητικά, ενώ η κα Καλογήρου και ο αρμόδιος Αντιπεριφερειάρχης κ.Αδαμίδης σιωπούν. Και σ αυτή την περίπτωση ….πάλι φταίνε οι μειοδότες που τσακώνονται.
Θα μπορούσε να πει κανείς ότι στη Περιφερειακή Αρχή ασχολούνται τουλάχιστον με το σχεδιασμό του μέλλοντος των νησιών. Δυστυχώς ούτε αυτό συμβαίνει. Πέρα από το τελματωμένο τρέχον ΕΣΠΑ , με το οποίο κανείς δεν ασχολείται όπως προέκυψε από  επίσκεψη στη Διαχειριστική Αρχή, ούτε η προετοιμασία του επόμενου έχει δρομολογηθεί , αφού το Υπουργείο Ανάπτυξης περιμένει εδώ και μήνες την ιεράρχηση των προτάσεων έργων για την νέα προγραμματική περίοδο. Έτσι, όπως και στην τρέχουσα περίοδο, έχουμε …ξεμείνει από μελέτες , έτσι  με βεβαιότητα θα συμβεί και αύριο, αν οι ίδιοι άνθρωποι , οι δυνάμεις του «ότι  προκύψει», παραμείνουν στην εξουσία.
Τα ίδια και άλλα παρόμοια συμβαίνουν, που τα ζήσαμε και τα επισημαίνουμε διαρκώς , αλλά  παρά τις προτάσεις μας δεν υπήρξε καμία ανταπόκριση. Η αλαζονεία της πλειοψηφίας που έδινε ο νόμος, περίσσευε. 
Αντιλαμβανόμαστε ότι η παράταξη της κας Καλογήρου έχει πρακτικά διαλυθεί αφού το 65% των εκλεγμένων περιφερειακών συμβούλων έχει δραπετεύσει προς διάφορες κατευθύνσεις για να γλυτώσουν: είτε αποφεύγοντας να είναι υποψήφιοι, είτε καταφεύγοντας σε δημοτικές παρατάξεις ώστε να αποφύγουν να κριθούν για το έργο τους, είτε ακόμη ……… καλύτερα,  εκφράζοντας -καθυστερημένα βέβαια- την δυσαρέσκεια τους,  πήγαν σε αντίπαλο ψηφοδέλτιο. Άλλωστε οι φυγόκεντρες  τάσεις ήταν ορατές δια γυμνού οφθαλμού σχεδόν από την αρχή της θητείας αλλά …….ας όψεται αυτή  η εξουσία.
Αυτήν την …αποτελεσματικότητα των έργων της κας Καλογήρου αξιολογούν οι κάτοικοι των νησιών και θα βγάλουν την ετυμηγορία τους σε μερικές μέρες. Άλλωστε και η ίδια βλέποντας το αποτέλεσμα να έρχεται “έχει πετάξει λευκή πετσέτα”  εγκαταλείποντας την όποια προσπάθεια λειτουργίας της Περιφέρειας και  αφήνοντας εμάς τους νησιώτες στη τύχη μας.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου