Την Υπουργό Πολιτισμού κυρία Μυρσίνη Ζορμπά υποδέχτηκε ο πρόεδρός του Δ.Σ. της πολιτιστικής ‘’Εταιρίας Αρχιπέλαγος’’

Ο πρόεδρός του Δ.Σ. της πολιτιστικής ‘’Εταιρίας Αρχιπέλαγος’’ κ. Ν. Σηφουνάκης, το Σάββατο 18 Μαΐου υποδέχτηκε και ξενάγησε στους χώρους του Μουσείου-Ελαιοτριβείου Βρανά την Υπουργό Πολιτισμού κυρία Μυρσίνη Ζορμπά, η οποία επισκέπτεται την Λέσβο με την ευκαιρία μεγάλης εκδήλωσης του Υπουργείου Πολιτισμού για τον πολιτισμό στο Β. Αιγαίο.

Ο Ν. Σηφουνάκης αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, υποδεχόμενος την Υπουργό:
 Στην οικογένεια του Οδυσσέα Ελύτη, η οποία δημιούργησε το ελαιοτριβείο στα 1887, και το οποίο αποτελεί το χαρακτηριστικότερο δείγμα Αρχιτεκτονικά και Μηχανολογικά της Βιομηχανικής Επανάστασης στο Αιγαίο.
 Στον Ν. Κούνδουρο, που επί 20 συναπτόμενα έτη εργάστηκε για την αναστήλωση, την μετατροπή και λειτουργία του ως Μουσείο.
 Στα μοναδικά εκθέματά του και στο σπάνιο αρχείο του το οποίο εκτίθεται σε ειδικό χώρο, αλλά και στις θεματικές εκθέσεις του.
Ευχαρίστησε την Υπ. Πολιτισμού για την επίσκεψή της στον μνημειακό χώρο του Μουσείου και για την διαβεβαίωσή της ότι η νομοθετική διαδικασία της δωρεάν παραχώρησης του Μουσείου στο Υπουργείο Πολιτισμού θα ολοκληρωθεί στο επόμενο νομοσχέδιο του Υπουργείου της που θα συζητηθεί στη Βουλή.
Παρόν στην ξενάγηση ήταν ο βουλευτής Λέσβου κ. Γ. Πάλλης, ο οποίος μαζί με τους βουλευτές του Βορείου Αιγαίου Δημήτρη Σεβαστάκη και Ανδρέα Μιχαηλίδη, είχαν καταθέσει σχετική τροπολογία στις 26/2/2019.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου