Ειφύλη Χιωτέλλη: Το σχέδιο μας για τον Ευεργέτουλα

Το χωριά του Ευεργέτουλα επισκέφθηκε την Δευτέρα το απόγευμα η Εριφύλη Χιωτέλλη μαζί με πάρα πολλούς και πολλές υποψήφιους και υποψήφιες της Πυξίδας..
Στις συζητήσεις της με τους κατοίκους και σε σύντομες ομιλίες της σε καφενεία, παρουσίασε τις προτεραιότητες του συνδυασμού για την Δημοτική Ενότητα.


Η Εριφύλη Χιωτέλλη, παρουσιάζοντας τα σχέδια της Πυξίδας για τον Ευεργέτουλα ανέφερε χαρακτηριστικά.
Να τι είπαμε στους συνδημότες μας για τις άμεσες  προτεραιότητες   μας για τον Ευεργέτουλα:.

Πρώτο: Το κατεστραμμένο από τις βροχές, αγροτικό δίκτυο. Όπως και στη Γέρα, όπως και στην Αγιάσο, όπως και στο Πλωμάρι. Παντού, στο δήμο μας. Είπαμε που βρισκόμαστε αυτή τη στιγμή, είπαμε τι θα κάνουμε, αμέσως μετά τις εκλογές.

    Πιέζουμε και θα συνεχίσουμε να πιέζουμε να εφαρμοστεί το σχέδιο αποκατάστασης, να προχωρήσουν άμεσα οι σχετικές πιστώσεις από το Υπουργείο. Μέχρι τη νέα ελαιοκομική περίοδο θα πρέπει να είναι έτοιμο για να μπορέσει να μαζεύει ο κόσμος τις ελιές.

    Επίσης: Τα κτίρια των Περιφερειακών Ιατρείων. Ιδιαίτερα αυτό της Συκούντας. Είναι δημοτική περιουσία, ο Δήμος Λέσβου δεν τα έχει προσέξει καθόλου, τα έχει παραμελήσει.

    Ακόμα: Στην Δημοτική Ενότητα, δεν υπάρχει δημοτικός παιδικός σταθμός. Για ποιο λόγο; Δεν το έχουμε καταλάβει. Ακόμα μια προτεραιότητα για εμάς.

    Επόμενη προτεραιότητα: Η εσωτερική σύνδεση των χωριών της Δ.Ε μεταξύ τους. Δεν είναι κακή, θέλει όμως σημαντική βελτίωση και φωτισμό.

    Μιλήσαμε και για τις δυνατότητες που δίνει ο κάμπος του Ιππείου. Για τα σύκα και τις συλλογικές οικονομικές δραστηριότητες που μπορούν να αναπτυχθούν. Εχουν γίνει κάποιες τέτοιες προσπάθειες στο παρελθόν, χωρίς ιδιαίτερο αποτέλεσμα. Εμείς θα επιμείνουμε.

    Τέλος μιλήσαμε για το πώς εμείς θα συνεργαστούμε με τις κοινότητες.

    Είπαμε, ότι αμέσως μετά τις εκλογές, θα συναντηθούμε με όλα τα νέα κοινοτικά συμβούλια της περιοχής, για να καταλήξουμε στο συγκεκριμένο πρόγραμμα για την Δ.Ε, για τα επόμενα τέσσερα χρόνια.

    Για να συμφωνήσουμε για ους συγκεκριμένους στόχους και έργα που θα γίνουν και τους επιπλέον πόρους και αρμοδιότητες που θα τους παραχωρήσει ο Δήμος. Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου