Πάλλης: στη Συνεδρίαση της SEECP-PA στα Σκόπια, 10-11/5

Ο Βουλευτής Ν. Λέσβου Γιώργος Πάλλης ήταν επικεφαλής της ελληνικής αντιπροσωπείας στη Συνεδρίαση της Επιτροπής Δικαιοσύνης, Εσωτερικών Υποθέσεων και Ασφάλειας της SEECP-PA (Κοινοβουλευτική Διάσκεψη της Διαδικασίας Συνεργασίας Νοτιοανατολικής Ευρώπης) που έλαβε χώρα στα Σκόπια στις 10 και 11 Μαΐου 2019 με βασικό θέμα την καταπολέμηση της παραπληροφόρησης στη ΝΑ Ευρώπη.

Κατά την επίσημη υποδοχή των συνέδρων το απόγευμα της πρώτης ημέρας, ο κ. Πάλλης είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με τον Πρόεδρο και αρκετά μέλη του Κοινοβουλίου της Βόρειας Μακεδονίας, επιβεβαιώνοντας το εξαιρετικό κλίμα που επικρατεί στις σχέσεις με τη γείτονα χώρα στον απόηχο της Συμφωνία των Πρεσπών.
Κατά τη δεύτερη ημέρα, εκείνη των εργασιών που διεξήχθησαν στο Κοινοβούλιο της Βόρειας Μακεδονίας, ο κ. Πάλλης ξεκίνησε την ομιλία του τονίζοντας τον ρόλο του διαδικτύου και των μέσων κοινωνικής δικτύωσης στην αυξημένη επίδραση της παραπληροφόρησης στην πολιτική και κοινωνική ζωή, αλλά (όπως έδειξε και ο «επικοινωνιακός πόλεμος» γύρω από τη Συμφωνία των Πρεσπών) και στις διεθνείς σχέσεις.
Τασσόμενος υπέρ της εκπαίδευσης των πολιτών στην κριτική αξιολόγηση της πληροφορίας και των ΜΜΕ, ο κ. Πάλλης αναφέρθηκε στη σχετική, παγκόσμιας εμβέλειας, πρωτοβουλία της UNESCO στην οποία συμμετέχει και η Ελλάδα, στο Ευρωπαϊκό Σχέδιο Δράσης κατά της Παραπληροφόρησης που εκπονήθηκε από την Ε.Ε. αλλά και στις, εκπαιδευτικές και ελεγκτικές, εθνικές πρωτοβουλίες του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, του νεοσύστατου Εθνικού Κέντρου Οπτικοακουστικών Μέσων και Επικοινωνίας και της ΕΡΤ.
Τέλος, αναφερόμενος ειδικότερα στα κράτη-μέλη της Διαδικασίας Συνεργασίας ΝΑ Ευρώπης, ο κ. Πάλλης υπογράμμισε τη σημασία της ενίσχυσης της Ομάδας Εργασίας Στρατηγικού Επικοινωνιακού Σχεδιασμού για τα Δυτικά Βαλκάνια, για τη θετική προβολή των ευρωπαϊκών δημοκρατικών αξιών και την καταπολέμηση του πολωτικού εθνικιστικού λόγου στην περιοχή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου