Ανοιχτή Συνέλευση ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία στην Μυτιλήνη

Μεγάλη προσέλευση πολιτών του ευρύτερου δημοκρατικού χώρου, πέραν των μελών και φίλων του Σύριζα, στην ανοιχτή συνέλευση  στο ξενοδοχείο «Ηλιοτρόπιο», με την παρουσία του Θοδωρή Δρίτσα, πρώην υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής πολιτικής.Ο δημοκρατικός κόσμος ο κόσμος  της αριστεράς, ο προοδευτικός κόσμος του νησιού, προετοιμάζεται και παίρνει ενεργά μέρος στην μάχη των εκλογών της 7ης Ιούλη. Αυτό ήταν το μήνυμα που έστειλαν στην συνέχεια οι δεκάδες παρευρισκόμενοι που πήραν τον λόγο.

Εξέφρασαν την αποφασιστικότητα τους να υπερασπιστούν  ο κάθε ένας και η κάθε μια, ατομικά και συλλογικά ό,τι έχουμε κερδίσει αυτά τα τέσσερα δύσκολα χρόνια, καθώς επίσης και την θέληση τους αυτές οι κατακτήσεις να διευρυνθούν ακόμα περισσότερο.

Η σύμπραξη  για την ενότητα του προοδευτικού χώρου είναι αναγκαία για την υπεράσπιση των κοινωνικών επιτευγμάτων και την αντιμετώπιση της ακραίας νεοφιλελεύθερης πολιτικής την οποία ήδη έχουν αρχίσει να περιγράφουν τα στελέχη της Ν.Δ. και ο αρχηγός της.

 Με τη σημερινή εντυπωσιακή συνέλευση της Μυτιλήνης, ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία έστειλε ταυτόχρονα το μήνυμα ότι είναι ο μεγάλος  δημοκρατικός πόλος πάνω στο νησί και ότι με οργάνωση και δουλειά των μελών, των φίλων του και των ψηφοφόρων του,  μπορεί να ανατρέψει το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών !

Το δελτίο τύπου του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία για την συνέλευση της Κυριακής
Με μια εντυπωσιακή, τόσο σε συμμετοχή όσο και σε παλμό, συνέλευση μελών, φίλων και ψηφοφόρων, εγκαινίασε ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, τη νέα.προεκλογική περίοδο.

Στην κατάμεστη μεγάλη αίθουσα εκδηλώσεων του ξενοδοχείου Ηλιοτρόπιο, οι πάνω από 200  συμμετέχοντες και συμμετέχουσες συζήτησαν για τα αίτια της πτώσης των ποσοστών  του κόμματος.στο νησί αλλά και για το πως μπορεί να είναι νικηφόρα η νέα εκλογική μάχη της 7ης Ιούλη. Ενας στόχος που είναι απόλυτα εφικτός, από την στιγμή που αυτό που καταγράφηκε σε αυτές τις εκλογές, δεν είναι.τόσο η άνοδος, σε ψήφους, της ΝΔ, αλλά κυρίως η διάχυση σημαντικού μέρους ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ — Προοδευτική συμμαχία, σε μικρότερους κομματικούς.σχηματισμούς.

 Την συνέλευση άνοιξε με ομιλία του, ο πρώην υπουργός  Ναυτιλίας και Nησιωτικής Πολιτικής Θ. Δρίτσας. Τόνισε πως, σε αυτή η κρίσιμη εκλογική μάχη θα αντιπαρατεθούν μεταξύ τους δύο διαμετρικά αντίθετα πολιτικά σχέδια. Αυτό του ΣΥΡΙΖΑ — Προοδευτική Συμμαχία, που με δυσκολίες, με λάθη, ακόμα και με υποχωρήσεις, κατάφερε να βγάλει τη χώρα μας  από τα μνημόνια με την κοινωνία όρθια και σήμερα έχει διαμορφώσει τις προϋποθέσεις για  τη δίκαιη ανάπτυξη  προς όφελος της πλειοψηφίας της κοινωνίας και αυτό της ΝΔ που θέλει να επαναφέρει τα.μνημόνια,να περικόψει τις κοινωνικές παροχές και το κοινωνικό κράτος, που με μεγάλες θυσίες ξαναχτίζει ο λαός μας, να καταργήσει τα εργατικά δικαιώματα και να δώσει στους ιδιώτες βασικούς τομείς της κοινωνικής μας ζωής.

Η Ε. Χιωτέλλη που μίλησε στη συνέχεια, παρουσίασε το σχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική συμμαχία, προκειμένου  για να είναι νικηφόρα η εκλογική μάχη.  Ιδιαίτερο βάρος θα δοθεί στην ΔΕ ενότητα Μυτιλήνης, με συγκρότηση ομάδων στήριξης στις συνοικίες της πόλης,  στα χωριά, αλλά και τους μεγάλους εργασιακούς χώρους. Στόχος είναι, τα μέλη και οι φίλοι του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία να έλθουν σε προσωπική επαφή με τους χιλιάδες κατοίκους της περιοχής, να εξηγήσουν το διακύβευμα της περιόδου , και το πρόγραμμα του κόμματος.

Στην συνέχεια πήραν τον λόγο δεκάδες από τους συμμετέχοντες και συμμετέχουσες.  Οι ομιλητές στάθηκαν ιδιαίτερα στο τι έκανε τα τέσσερα προηγούμενα χρόνια η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ για το νησί μας. Οπως ειπώθηκε χαρακτηριστικά μέσα σε λίγα μόλις χρόνια και με αφάνταστες οικονομικές δυσκολίες  καταφέραμε να λύσουμε ή να βάλουμε σε τροχιά επίλυσης θέματα που εκκρεμούσαν για δεκαετίες, όπως είναι το νέο λιμάνι στο Σίγρι, η Νότια παράκαμψη, ο βιολογικός της Νότιας πόλης, το μεταφορικό ισοδύναμο, η σημαντική ενίσχυση του τοπικού συστήματος υγείας και πολλά άλλα.

Η συνέλευση τελείωσε, με την συμφωνία των συμμετεχόντων, ότι τις αμέσως επόμενες ημέρες, θα ολοκληρωθεί η οργανωτική προετοιμασία, έτσι ώστε να ριχτούν στην προεκλογική μάχη, όσο το δυνατό περισσότερες δυνάμεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου