Σοκάρουν οι τιμές ελαιολάδου στη Λέσβο!

Πραγματικός κατήφορος.... Δείτε το σχετικό πίνακα
1,85 ευρώ η τιμή ελαιολάδου στη Λέσβο για την οξύτητα άσσος! Τιμή που πραγματικά σοκάρει! Είναι τιμή πέρα από κάθε λογική και σε καμία περίπτωση δεν καλύπτει το κόστος παραγωγής.


«Το παιχνίδι» των τιμών στη Λέσβο όπως αναφέρει η εφημερίδα τα «Νέα της Λέσβου» (ρεπορτάζ Στρατής Σαμιώτης) κινείται αποκλειστικά και μόνο από τις ιδιωτικές εταιρείες και συγκεκριμένα δυο από αυτές που αγορά ζουν ελαιόλαδο με κοινούς τιμοκαταλόγους, την Ελαιουργία Κατσακούλη και την εταιρεία του Σταύρου Γρυπιώτη .

Η Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών εδώ και καιρό είναι εκτός παιχνιδιού. Ο πίνακας που δημοσιεύει η εφημερίδα «Νέα της Λέσβου» είναι αποκαλυπτικός για την πτωτική τάση που υπάρχει τους τελευταίους δύο μήνες.

Είναι αξιοπρόσεκτο ότι όλα αυτά συμβαίνουν μετά το τέλος μια ελαιοκομικής περιόδου όπου στη Λέσβο και στην Ελλάδα γενικότερα δεν υπήρχε αξιόλογη παραγωγή λόγω δακοπροσβολής. Η εκτίμηση της εφημερίδας είναι ότι όλα αυτά δεν τυχαία και η στόχευση είναι το άνοιγμα της αγοράς το Νοέμβριο με χαμηλές τιμές σε μια χρονιά που όπως όλα δείχνουν θα υπάρχει καλή παραγωγή.
https://www.lesvosnews.net/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου