ΤΟΜΕΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΛΕΣΒΟΥ ΤΟΥ ΚΚΕ:Για την απάντηση της κ. Χοχλάκα

Αδυνατούμε να κατανοήσουμε το λόγο για τον οποίο η κ. Χοχλάκα έδωσε μια τέτοια απάντηση στο ΚΚΕ. Ισως γιατί οι σύμβουλοί της επέμεναν ότι κάτι – ό,τι και αν ήταν - έπρεπε να απαντήσει. Ισως γιατί δεν έχει καταλάβει πως το ΚΚΕ, πριν πει οτιδήποτε, μετράει πολύ καλά τα λόγια του. Σε κάθε περίπτωση, ο λαός θα κρίνει πόσο ωφέλησε το κόμμα της και την ίδια η απάντηση που έδωσε στο ΚΚΕ.


1) Ουδέποτε ασχοληθήκαμε σαν ΚΚΕ, ούτε είναι στις προθέσεις μας να ασχοληθούμε με τα εσωτερικά οποιουδήποτε κόμματος, μαζί και του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ. Όμως η θέση κάθε κόμματος για τα μνημόνια και για το ΦΠΑ στα νησιά δεν είναι εσωτερική του υπόθεση αλλά πολιτικές θέσεις και έχουμε αναφαίρετο δικαίωμα σαν κόμμα να τις ασκούμε κριτική. Αρέσει, δεν αρέσει.
2) Δεν υπάρχει ούτε μία απόφαση πολιτικού οργάνου ή πολιτικού σώματος του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ, ούτε ένας λόγος κορυφαίου στελέχους τους, που να κάνει αυτοκριτική για την ψήφιση από τους βουλευτές τους των τριών μνημονίων, που τόση μεγάλη δυστυχία προξένησαν στον ελληνικό λαό, μαζί και στο λαό της Λέσβου. Συγκεκριμένη διαδικασία αυτοκριτικής σε αυτήν την κατεύθυνση, δεν έχει δει το φως της δημοσιότητας.
3) Δεν καταλαβαίνουμε πού πάει αυτό το «ποιος πολιτικός χώρος εμπνεύστηκε την εφαρμογή των μειωμένων συντελεστών του ΦΠΑ στα νησιά». Το ΠΑΣΟΚ την οχταετία 1981 – 1989 που ήταν στην κυβέρνηση ούτε τον εμπνεύστηκε, ούτε τον εφάρμοσε. Την απόφαση πήρε η κυβέρνηση Ζολώτα και σε αυτήν την απόφαση πρωταγωνιστικό ρόλο έπαιξε ο τότε βουλευτής Λέσβου του ΚΚΕ, Στρατής Κόρακας. Οι διατάξεις για την εφαρμογή του αποσύρθηκαν με την ψήφιση του 3ου μνημόνιου, στην οποία ψήφιση πρωταγωνίστησε το κόμμα της.
4) Ούτε μπορούμε να καταλάβουμε τι εννοεί η υποψήφια του ΚΙΝΑΛ με το «ποιός χώρος τολμά να μιλά ανοιχτά για την επανεφαρμογή του». Να της θυμίσουμε πως πρόσφατα το ΚΚΕ κατέθεσε τροπολογία στη βουλή «για την επαναφορά των διατάξεων για το μειωμένο συντελεστή ΦΠΑ στα νησιά του Αιγαίου» που απορρίφθηκε μετά πολλών επαίνων. Ενώ στο πρόγραμμα του κόμματός της δεν έχουμε δει παρόμοια πρόταση.
5) Αυτά πάλι τα αυριανίστικα επιχειρήματα παλαιάς κοπής για τη συνεργασία του ΚΚΕ με τον Μητσοτάκη το 1989, μόνο θυμηδία προκαλούν όταν ακούγονται από σημερινά στελέχη του ΠΑΣΟΚ, σε μια εποχή που έχουν μεσολαβήσει και η συνεργασία του ΠΑΣΟΚ με τη Ν.Δ. στην κυβέρνηση Ζολώτα, 18 χρόνια πριν, αλλά και η κυβερνητική τους συνεργασία κατά τη διάρκεια της πρόσφατης οικονομικής κρίσης, ενώ ή ίδια η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ καθόλου δεν αποκλείει και συνεργασία με τη Ν.Δ. του Μητσοτάκη αμέσως μετά τις εκλογές τις 7ης του Ιούλη.
Δυστυχώς κυρία Χοχλάκα η εποχή που κάποιοι έκαναν το άσπρο μαύρο δεν έχει περάσει. Εκείνο που έχει περάσει ανεπιστρεπτί είναι αυτοί οι κάποιοι να μένουν χωρίς απάντηση.
Μυτιλήνη 28 Ιούνη 2019

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου